Szállj be egy jó ötlettel a turizmus élvonalába! Innovációs versenyt hirdet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány turizmus-vendéglátás alapszakos és turizmus-menedzsment mesterszakos hallgatók számára. A legjobb pályamunkák nagy értékű díjazásban részesülnek.

A sikeres innovációk mögött gyakran egy egyszerű ötlet áll, egy új szemszög, egy addig elhanyagolt látásmód. Az egyetemeken, főiskolákon tanuló hallgatóknak rendelkezésükre áll egy támogatói környezet, ahol tudásukat működő ötletté kovácsolhatják. Ezeket az ötleteket várják a versenyen, és jutalmazzák nem csak financiálisan, hanem támogatással, mentorálással is.

A jövőt nem tudjuk megjósolni, de feltalálhatjuk


A pályázók háromfős csapatokban nyújthatnak be pályamunkát a következő három téma egyikében:

  • közvetlenül a szállodaiparhoz kapcsolódó innováció,
  • más szakmai területen kipróbált megoldás átültetése a szállodaiparba (pl.: IT digitalizáció)
  • illetve szállodai vendéglátáshoz kapcsolódó innováció terület.




A pályázók a pályamunkákat október 31-ig adhatják be a pályázat online felületén keresztül. Ezen a felületen történik a későbbiekben a pályázatok bírálata és nyomon követése is. A pályázatok bírálata két fordulós, az elbírálás utolsó fordulójában, a legmagasabb pontszámban részesülő csapat tagjai, kategóriánkként, összesen hárommillió forint díjat kapnak ösztöndíj formájában.

A pályázat népszerűsítésében oktatási intézmények és a hallgatói önkormányzatok is részt vesznek, illetve nemsokára egy országos road show-n is bemutatják a kezdeményezést a csatlakozó oktatási intézményekben.

További részletek ITT.

A pályázat meghirdetését támogatja a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, továbbá a Danubius Hotels és a Hunguest Hotels.