Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás és parkoló – 2020-ra zöldebb közterület lesz a helyén

Drasztikusan megváltozik a Széna tér – megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás és parkoló, a helyén 2020-ra egy zöldebb park lesz. A járatok indulási helye átkerült a Széll Kálmán térre.

Megindult a Széna tér felújítása, amely keretében az eddig itt működő buszpályaudvar augusztus 10-ével részben átkerült a Széll Kálmán térre. A Volánbusz Zrt. közleménye szerint a Zsámbéki-medencébe (Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom, Telki, Perbál, Budajenő és Tök) induló járatokat ezentúl a tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszán találhatjuk. Ide ősszel fedett utasvárókat is kiépítenek majd, a jegyeket pedig a környező automatákban vagy a BKK ügyfélközpontjában lehet megvenni.

A Széna téren a megálló épületeinek a bontása már meg is indult, a parkolót is felszámolják, és a Csalogány és a Hattyú utca elejét is felújítják. A szomszédos Széll Kálmán térhez és a hamarosan elkészülő Széllkapu projekthez illeszkedő új tér várható átadása 2020.

Hasonló tartalmak

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Új városnegyed biztosan lesz Rákosrendezőn, de a toronyház sincs kizárva

?>

Rákosrendező romos területének fejlesztése biztosan elindul, de még nem eldöntött, hogy milyen irányban haladnak majd az új negyed kialakításánál.

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Neked ajánlott

A