31 torta közül került ki az idei nyertes, már 13. éve szavaz a zsűri a legjobb tortára.

Idén is kikerült a győztes édesség a Magyarország Tortája versenyen, ezúttal a Boldogasszony csipkéje elnevezésű tortát szavazták meg a legjobbnak, amely a dunaföldvári Tóth Cukrászda édessége, a Cukormentes Országtorta pedig a szegedi A Cappella CukrászdaKicsi Gesztenyéje lett. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, és most is magyaros ízvilágú, az augusztus 20-i ünnephez vagy az országhoz kapcsolódó recepteket várt, csak természetes és egészséges alapanyagokból. Idén 31 torta közül, két fordulóban hirdette ki a szakmai zsűri a nyertest.

Az idei győztes, a Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmester desszertje, a zsűri üdének, frissnek és nagyon gyümölcsösnek találta, készítésének technológiája ötvözi a hagyományt és az új trendeket. A Boldogasszony csipkéje egyébként a málna népies elnevezése. Amit pedig a tortáról tudni kell: roppanós réteg, málnával átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos ganache, málnalekvár és málnás meringue az összetevők.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel.

Idén Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere győzött a Kicsi Gesztenye elnevezésű kreációjával. A torta ízvilágát a gesztenye határozza meg, ehhez adódik hozzá a frissítő áfonya és a mogyorós ropogós. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, ezt ölelik körbe a csokoládéívek.

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.