Ha az egy vagy több hetes külföldi nyaralások mellé beiktatnátok néhány hosszú hétvégézést itthon, van pár tippünk kedvenc Pest-közeli régiónkból, a Dunakanyarból. Három napra három várost ajánlunk: Szentendrén már a belvárosi vagy Duna-parti sétálgatás is felér egy programmal, Visegrádon kedvünkre váltogathatjuk a történelmi környezetet és a wellnesst, Vácon pedig egy szuper cukrászdába is betérhetünk.

PÉNTEK
Kezdjük a hétvégét Szentendrén! Sétáljunk a mediterrán hangulatú belváros macskaköves utcáin, fedezzük fel a múzeumokat és a művészetet. Este pedig a Görög Kancsó nevű étteremben választhatunk egy jó kis görög vacsorát, vagy hátradőlhetünk a Kacsakő Bisztró nyugágyaiban, és nézhetjük a hömpölygő Dunát.

SZOMBAT
A történelmi levegőjű Visegrádon az aktív pihenés oltárán is áldozhatunk. Ha körbejártuk az ország egyik legkisebb városát – amin van mit néznünk –, bobozzunk egyet, utána pedig csobbanjunk a Thermal Hotel Visegrádban, ahol a fitnesztermet is használhatjuk. Mindehhez a gyerekek is jó partnerek lehetnek – a bobozásnál ez nem is kérdés, a hotel pedig abszolút gyerekbarát.

VASÁRNAP
Vár bennünket Vác, szakrális helyeivel, bazilikájával, csodás Duna-partjával és barokk főterével. Nézzünk be a Magora étterembe, és próbáljuk ki a garantáltan vegán fogásokat, melyek ízviláguk miatt a húsevőknek ugyanúgy ajánlottak. A napot megkoronázhatjuk a Mihályi Patisserie szép és finom desszertjeivel – a hely nem véletlenül lett kétszer is a legjobb cukrászda az országban.

A cikk a DunakanyarGO segítségével jött létre.