A gyerekkori, papírsarkokba firkált, majd megpörgetett kis történeteket idézi fel a most megjelent kiadvány, amit bátran nevezhetünk ugyanúgy gifkönyvnek, mint giftkönyvnek, ráadásul elfért benne egész Budapest.

Egy könyv, ami mégsem teljesen könyv – Budapest és a nosztalgikus füzetsarokra firkálós-lapozós játék: ez elevenedik meg egyetlen termékben, amit főleg ajándékozós könyvnek szántak. Lényege, hogy kézbe fogva gyorsan végigpörgetve lapjait egy mozgó világ tárul elénk, ami ismerős lehet gyerekkorunkból, de a mai nyelven már inkább gifnek neveznénk.

A kiadvány ráadásul budapesti jeleneteket villant fel a könyv, ezért ideális lehet a főváros iránt rajongóknak vagy külföldi rokonoknak, barátoknak, akik visszautazás után a pörgetéssel újra felidézhetik budapesti nyaralásukat.

Ahogy az ötletgazda, Dusik Móni megfogalmazza: „A Budapest Giftbook esszenciális erővel mutatja fel mindazt, amiért rajong-hatunk Budapestben. (...) Budapest állandó mozgásban van, alakul, alakot vált, pulzál, akárcsak e könyv lapjai. Olyan, mint egy felkavaró, energikus zenei mű, melynek képtelen vagy nem felvenni a ritmusát. Ez a könyv ebben szeretne ösztönözni: lekottázza egy tökéletes budapesti nap dallamát. És két borító közé zárja az élményt, hogy magaddal vihesd bárhová.

Budapest Giftbook

  • Ötlet: DUSIK Móni, grafika: VÖRÖS Botond, 2019, szöveg: FALVAI Mátyás, 2019
  • Kiadó: KEDVES László, 2019
  • 360 oldal I 146 x107 mm I ISBN 978 615 00 5393 6 I
  • 3490 Ft
  • Boltlista itt