Március 30-án átadták a 3-as metróvonal felújított északi, Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát. Fotósunk bejárta az összes megállót.

2017. november 6-án kezdődött az északi szakasz felújítása, és vele együtt a metrópótlóbuszokon való zötykölődés. Hónapokat csúszott az átadás, és összesen 17 hónapig tartottak a munkálatok, amelyek során minden rendszerre kiterjedő korszerűsítést, akadálymentesítést, valamint építészeti átalakítást végeztek. Újpest-központ, Újpest-városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd és Dózsa György út állomásokon teljesen megújult utastájékoztató rendszer épült ki, korszerű ledes világítótesteket telepítettek, 170 kamerát telepítettek, továbbá új mozgólépcsőket és felvonókat létesítettek. A vakoknak és gyengénlátóknak vezetősávok készültek, a mozgólépcsők belépőhelyeinél hangos tájékozódási eszközök segítik a közlekedőket. 6000 négyzetméter új falburkolat készült, körülbelül 7500 négyzetméter járófelület újult meg, valamint mintegy 8000 négyzetméter mennyezetet, álmennyezetet építettek. Több mint 500 digitális, illetve statikus utastájékoztató táblát helyeztek ki, és 650 új hangszóró kapott helyet.

Április 6-ig a teljes szakaszon járnak a szerelvények, utána megkezdődik a déli szakasz felújítása a Nagyvárad tér és Kőbánya között. 2020-ig az is elkészül, utána következik a Nagyvárad tér-Lehel tér közti rész. 2022-re tehető a teljes vonal átadása.