szabadidő

szerkesztés

Pénteken nyit a Lupa Beach, több strandrésszel, búvárközponttal, wakeboard centrummal

Szerzők

 • We Love Budapest

 • Pákozdi Nóra

2018. 05. 10. 12:41

A budapesti tengerpart több ponton is túlzás, hiszen a Lupa Beach-et eleve Budakalászon találjuk, továbbá azért többszázezer köbméter homok nem csinál Malibut, ám jó alternatíva lehet az egykori bányató a tömött, mesterséges strandok helyett. Összesen 2,5 km-es partszakasz, számos szolgáltatás, szabadidős opció várja azokat, akik az élővízre esküsznek. Az Öböl Beach egyszerűbb helyszín, míg a Prémium Beach egy emeltebb szintű, komplexebb élményt ad.

A 2017-es nyár hozta meg a Lupa-tó reformját: az addig tiltott fürdést (helyetti illegális strandolást) felváltotta egy új koncepció, amit a Sziget Kft-hez és Gerendai Károlyhoz köthettünk. A Lupa Beach ötlete és megvalósítása elég megosztóra sikeredett: sokak egyértelműen nyári bázisukat látták benne, másoknál kiverte a biztosítékot a több kategóriájú strandélmény, ezen belül is, hogy miért kell „prémiumként” aposztrofálni bizonyos szakaszokat egy olyan tónál, mely nemrég még tiltott zóna volt. Egy szó, mint száz, mégis inkább pozitívum, hogy egy ilyen jó minőségű élővizet bevehetnek a budapestiek és akár a belvárosból is 40 perc alatt eljuthatunk a homokos partszakaszra, ami egyre fejlődő infrastruktúrát is kapott.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A helyszínre a következő szolgáltatások miatt érdemes legalább egyszer ellátogatni:

 • 100 hektáros terület, összesen 2,5 km-nyi strand, ami 10 000 fő befogadására is képes
 • fehér homok és kiváló vízminőség
 • 23 vendéglátóegység a klasszikus lángosostól a Costes Beach-ig, BBQ, minőségi burgeres, fagylaltozók, koktélbárok, borbár
 • széles gyerekprogram-kínálat: játszótér, gyerekstrand, sekély lekerített résszel, vízi kalandpark, trambulinpark, vízi dodzsem, ugrálóvár

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

 • strandfoci, strandröplabda, strandkézi pályák és a nyár folyamán rendezett bajnokságok
 • teqball, streetworkout pálya, beach tenisz, kajak-kenu
 • a régió legnagyobb wakeboard centruma, 2, 5 és 6 pontos pályákkal
 • extrémebb sportok kipróbálási lehetősége, mint például a flyboard és a Jetovator, de az 500 méter hosszú félsziget végében búvárközpontot is találunk
 • thai masszázs opció és egy SUP jóga központ is helyet kapott a strandon

Nekünk leginkább maga a nagyon szakszerű és egyébként önmagában, strandbelépőtől függetlenül is látogatható wakeboard centrum, illetve az 500 méter hosszú földnyelv, az úgynevezett „long island” tetszett a leginkább, ahol több tematikus bárt és hozzájuk tartozó partszakaszt is találunk. Bohém, de sokaknak az európai tengerpartokon megismert, nagyon kényelmes, Prémium Beachen található baldachinos ágy-park lesz a befutó. Vagy a bérelhető privát strandrészek, szeparált fekvőalkalmatosságokkal és igény szerinti saját vendéglátással. (privát beach-rész, minimum 40 000 forint/nap)

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

300 ember befogadására alkalmas rendezvénytermet és még egy közösségi irodát is találunk a területen, és azt hallottuk, a közeljövőben kempinggel és bérelhető faházakkal is kiegészül majd a strand környéke. Négy parkolót találunk a Lupa-tónál, ahol 200 forint/órás áron állhatnak az autók.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Idén is többféle, ám praktikusabban kialakított jegyárral találkozunk, ám jelenleg még előszezonban vagyunk, így a pénteki (május 11.) nyitást követően bevezető, féláras belépőkkel számoljunk. Sőt, az első héten a jegyár lefogyasztható lesz, az úgynevezett „bevezető” időszakban, hogy minél többen igénybe vehessék a szolgáltatásokat.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Főszezonban az Öböl Strand felnőttjegye hétköznap 1000 forint, hétvégén 1500 forint, míg a Prémium hétköznap 2500 forint, hétvégén 3500 forint. Úgynevezett sunset jegyeket is válthatunk, 17:00 óra után, a prémium szakaszon hétköznap 1250 forintért, hétvégén 1750 forintért.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

A baldachinos ágy bérlése 4000 forint/nap, egy sima napágyat 1000 forintért lehet igénybe venni.

Hasonló tartalmak

Admin mode