Még mindig nincs elég jóféle turkáló vagy vintage holmikkal foglalkozó üzlet a városban, ezekből sosem árt a vérfrissítés, új nyitás. Akik többre vágynak a fast fashion boltok kínálatánál, szeretik az egyediséget, és/vagy figyelnek a környezetükre is, ezeket a butikokat keresik, na meg persze az igazi „vadászat” örömét. A Typo Showroom új, tágasabb, igazi otthonra talált, mi pedig benéztünk hozzájuk.

Virág és Andi ismeretsége és barátsága is a ruhákra vezethető vissza. Pár éve egy Facebook-csoportos ruhaeladás kapcsán találkoztak először a Blahán, aztán valahogy kialakult a haverság, barátság is. Andi már régóta a használt kincsek szerelmese, igazi gyűjtögető, aki nagy zsákokban halmozta fel a holmikat otthon is, hogy aztán vásárokon, kipakolásokon adjon túl rajtuk. Persze válogatott, mindig stílusos cuccokról beszélünk, amolyan kis niche másodkezes gardróbról.

Mikor megnyílt a régi Corvin Áruház aljában a Typo Bar, a lányok úgy döntöttek, immár együtt, beköltöznek a galériájára, hogy saját butikot nyissanak, egy laza, városi környezetben. Gondosan válogatott holmikkal, a selyemkimonótól a retró neonszín síanorákig, valamint néhány márkával, mint például Virág „virágéknál” brandje és egy szuper táskamárka, a Helix. A báros helyszín azonban egy idő után már nem volt az igazi, az élet is úgy hozta, hogy menniük kellett, így közel fél évet egy raktárból árultak, a Nefelejts utcában, illetve a nyári szezonban a Valyo Kikötőbe is kivitték a Typo Showroom raktár kínálatának egy kis részét, vagyis a projektet nem engedték elhalni, csupán keresték a megfelelő helyet.

Erre pedig végül ismét a VIII. kerületben leltek rá, a Krúdy utcában, mely eleve kellemes kis környék, jó lakóközösséggel. Andinak személyes kötődése is van: itt nőtt föl, sőt, sokat időzött az egykori Iguana üzletben, ahol már akkor elvarázsolták a különleges import használt ruhák, néha kelléknek, jelmeznek is beillő darabok.

Pár méterrel arréb került fel most a kirakatüvegre a Typo Showroom felirat – saját birodalom ez, amit nem kell másokkal megosztani, alkalmazkodni. Ha éppen kis házibulit csinálnának, hát szabad a pálya, vagy Virág kitűzőkészítő workshopot tartana, arra is van lehetőség. Sok jó ember... és sok jó ruha kis helyen is elfér. Bár annyira nem is kicsi, egészen sok holminak van itt hely, s bár tömötten állnak a ruhaállványok, azért jól át tudjuk lapozgatni a portékát. A táskákat és a virágéknál darabokat is megtaláljuk az új üzletben.

Ezen kívül persze folyamatosan kerülnek be a jobbnál jobb ruhák, kiegészítők. Megtudtuk, hogy zömében Ausztriából, de persze más forrásból is jöhetnek cuccok. A stílusos felhozatal adott, a lányok eléggé érzik a„street fashion”-t, legyen szó egy '70-es évekből itt maradt hasítottbőr dzsekiről vagy egy szinte új párduc- és dzsungelmintás selyemingről. Igazi meglepetésekre akadhatunk, ha tüzetesen nézzük át az aktuális kínálatot.

Most éppen Max Mara ballonkabátot, Moncler és Canada Goose télikabátot, olasz, kézzel varrott veszkócsizmát, Bally félcipőt, retró Helly Hansen vitorlás dzsekit is találtunk, a számos Levi's farmer, Adidas jogging és sok nőiesebb darab mellett. Fontos, hogy van férfiszekció is, ahol persze nem kell véresen komolyan venni a genderkérdést, bárki hordhatja a pulcsikat, kabátokat, de méretben, fazonban ők is tervezhetnek.

Látszik ez a fotósorozaton is, amit törzsvásárlóikkal és barátaikkal csináltak, a nyitás alkalmából. A „Hála projektben” lányok és fiúk egyaránt pózolnak a Krúdy utca környékén, typós cuccokban, kis leírással, hogy mit szeretnek/gondolnak az üzletről, Virágék ars poeticájáról. Figyelem, még sok bemutatott darab a fogasokon lóg... például a csodaszínes ballon is!

Érdemes követni őket Instagramon is, mert a legmenőbb darabokat még melegében felteszik. Viszont fontos, hogy nincs elrakatás és stoppolás. Ez egy valódi butik, megéri eleve megtapogatni és persze felpróbálni a ruhákat. Egyébként is sok ruha elsőre a vállfákon nem biztos, hogy akkorát üt, mint felpróbálva. Ha pedig nem tudnánk eldönteni, hogy hogy áll, kérdezzük csak a lányokat, ők már nagyon profik ebben!