WOW Hungary szlogennel indult el a nemzetközi kampány, egy imázsfilm is készült az országról, egy kampányfilm pedig a fővárosról.

A WOW Hungary szlogennel induló nemzetközi kampányt és az ország új turisztikai márkáját ismertette tegnap a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az imázsfilmet és az elmúlt hónapokban elkészült országmárka teljes arculatát a Turizmus Summit 2018 konferencián ismertették, ahol átadták a 30. Pro Turismo díjakat is, melynek egyik díjazottja Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője lett.

A márka kialakítása közel fél éve elkezdődött, az MTÜ Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására hirdetett nyílt pályázatot, hogy megtalálják Magyarország értékeit leginkább kifejező arculatot és szlogent.

A győztes pályázatot a Graphasel Design Stúdió adta be, a WOW Hungary szlogen pedig egy mozaikszót is takar: a Wellspring Of Wonders szlogenből alakították ki, amely az országra, mint a csodák soha ki nem merülő forrására utal. Az új turisztikai országmárkához imázsfilm is készült Magyarországról.

A vidéki Magyarországot népszerűsítő WOW Hungary kampány mellett újra elindul a Budapestre fókuszáló Spice of Europe kampány is, amelyhez szintén új kampányfilm készült, és amely most a főváros építészetére, különleges kulturális és művészeti életére koncentrál, és négy mozgásművész kalauzolásával mutatja meg a magyar fővárost a nemzetközi utazóknak. Az új kampányfilmet alább lehet megnézni.