Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Újra megnyithat a Rác fürdő

A tervek szerint jövőre már mehetünk is fürdőzni.

A Rác fürdő és szálló újranyitását 2019-re tervezi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. – tudta meg az MTI –, ami a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére benyújtott javaslatban található meg. A fürdő és a szálló újranyitása viszonylag rövid távú, a zrt. jövő évre tervezett projektje.

Februárban derült ki, hogy az önkormányzat megszerezné a Rác fürdő és a hotel épületének tulajdonjogát a felszámolási eljárásban. Így fontosnak tartják az újranyitást, lévén a budai oldal legexkluzívabb fürdőjének átadása társasági érdek, kiemelt projekt lehet a turisták bevonzásának tekintetében is. A fürdőberuházás tervezett értéke 1,5 milliárd forint, a szálló újranyitása pedig még mintegy 1 milliárdba kerülhet.

Hasonló tartalmak

Budapesti bakancslista – 40 programötlet a 2023/2024-es télre

?>

Szubjektív bakancslistánkban ezúttal is olyan programokat, élményeket gyűjtöttünk össze, melyek nélkül is túl lehet élni a telet, de nem érdemes.

Szabadidő

Színes-illatos advent a Ráth-villában

December 3-tól az Iparművészeti Múzeum munkatársai is mindent megtesznek azért a Ráth György-villában, hogy a látogatóknak minél emlékezetesebb legyen a karácsonyt megelőző időszak. A Terítéken az ünnep című alkalmi kiállításhoz arra kértek tizenöt neves iparművészt: készítsenek ünnepi dekorációt a szecessziós enteriőrökbe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolják az évszázados asztalok terítékeit. A decemberi vasárnapokon gyertyagyújtással, múltidézéssel, mesékkel, zenés programokkal és szubjektív tárlatvezetéssel várnak minket, és abban is segítenek, hogy a kézműves műhelyben különleges anyagokból csodás karácsonyfadíszeket, valamint egyedi ajándékokat készíthessünk.

Csússz bele a télbe! – 12 budapesti jégpálya a korizás szerelmeseinek

?>

Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedved a kinti mozgástól! 11 budapesti korcsolyapályát ajánlunk az önfeledt csúszkáláshoz.

Neked ajánlott

A