Keveset írunk szépségipar témában, akkor is általában olyankor, ha hazai alapító áll a háttérben. Most is részben egy magyar designerről szól a beszámolónk, részben viszont egy nemzetközi márkáról: a Kiehl's és Vágó Réka cipőtervező szeptemberben közös workshopokat tart. Koprodukciójuk metszete a bőr: először az arcbőrünk helyes ápolásáról és az anti-agingről tudhatunk meg hasznos információkat Géró Zsuzsannától, a második felében pedig Réka segítségével saját bőrkulcstartót készíthetünk. Bírjuk az ilyen jellegű kollaborációkat, az is szimpatikus, hogy egy világmárka ilyen gesztussal nyit a vendégek felé.

Nem midennapi dolog, hogy beleláthatunk abba, kik állnak egy adott márka mögött – Vágó Réka cipőtervező és a Kiehl's szépségápolási márka közös workshopján pedig rögtön két márka arcai mutatkoznak be. Sőt személyesen kapunk tippeket tőlük a saját szakterületükön, a közvetlen és kötetlen hangulatú két órában szabad a terep a kérdezésre.

A kezdeményezésnek, hogy egy olyan világmárka, mint a Kiehl's kiscsoportos workshopot tartson üzleteiben, az egyik mozgatórugója az volt, hogy kötetlenebb formában ismerkedjenek meg a vendégekkel. Másrészt fontosnak tartják a tudásátadást – a bőrápolást pedig nem lehet elég fiatalon kezdeni – ahogy ezt a csütörtöki workshopon is megtudtuk.

De hogy hogyan került Vágó Réka, az ismert cipőmárka, a Rekavago alapítója is egy üzlethelyiségbe velünk, az sem véletlen. A Kiehl's-hez hasonlóan Réka is bőrrel dolgozik – igaz, mosolyogva jegyezte meg, hogy míg a bőrcipők ápolásáról hosszan tudna mesélni, az arcbőr karbantartásáról még neki is bőven mit tanulnia. Egy másik kapcsolódási pont a személyre szabottság. Ha ismerjük (vagy itt megnézzük) a magyar tervező lábbelijeit, láthatjuk, hogy egyedi, gondosan formált és kivitelezett darabokkal találkozunk, ahol a kinézet és a kényelem egyaránt fontos. Bár Rékának folyamatosak a kollekciói, egyedi rendelésekre is készít cipőket.

Ahogy nála, a Kiehl's-nél is jelen van a vendégközpontúság, az igények felmérése és a tanácsadás: be lehet például jelentkezni hozzájuk bőrállapot-felmérésre, ami után egyénnek megfelelő terméket ajánlanak. Ezeknek a mintaváltozatait is hazavihetjük, hogy így próbáljuk ki első körben a hatásaikat.

A szolgáltatás egy magasabb fokát és hasonló értékrendet találuk tehát mindkét márkánál, ezért tud jól működni egy ilyen kollaboráció. Klassz dolog, hogy két, amúgy teljesen más műfajban tevékenykedő márka így ki tudja egészíteni egymást, ezzel egy élménycsomagot adva a vendégnek.

A Kiehl's most először szervez workshopot az üzletben, és szeptemberben még két másik alkalom biztosan nyílik arra, hogy a személyesen a szakértőktől tanuljunk és kérdezzünk: most péntekre és szombatra (szeptember 21-22.) is bejelentkezhetünk hozzájuk.

A kétórás workshop első részében a Kiehl's oldaláról Géró Zsuzsannától hallhatunk elgondolkodtató tényeket az arcbőrről és a manapság kifejezetten sokakat foglalkoztató anti-aging, vagyis bőröregedés-gátlás és megelőzés témájában. Mindeközben kipróbálhatunk különféle termékeket, hogy aztán ezekből válogassunk össze 5 kis kiszerelésű változatot, ami megy velünk haza. A workshop második fele a szó szoros értelmében vett workshop: ekkor Réka lép színre, hogy a segítségével (cipők helyett most) bőrkulcstartókat készíthessünk.

A workshop részleteit lentebb találjátok, a pénteki és szombati alkalomra pedig a zsuzsanna.gero@loreal.com e-mail címen tudtok jelentkezni a nevetek, telefonszámotok és a kiválasztott időpont megadásával.