A ScreenX a terem szemközti és két oldalsó falára elhelyezett vásznaknak köszönhetően 270 fokos moziélményt biztosít, ezt a Cinema City Aréna egyik termében élhetjük át mostantól.

A Cinema City a jövő moziélményét meghatározó technológiákat próbálja időről időre behozni hazánkba, mint az IMAX, a 4DX, most pedig a ScreenX. Utóbbival a környező országokat megelőzve először itthon találkozhatunk a Cinema City Aréna megaplexben. A technológiát eredetileg Dél-Koreában fejlesztették ki hat évvel ezelőtt, azóta 13 ország 154 mozitermében van már ScreenX, de nálunk most először ülhetünk be ilyen terembe, a Cinema City Arénában. A ScreenX jegyár 2 360 forint, foglalni nem lehet, csak vásárolni. Első körben az Apáca és a MEG, az őscápa című filmet láthatjuk kiterjesztett vásznon és valóságban, novembertől pedig a Bohém rapszódia, decembertől az Aquaman című filmek mutatkoznak be ebben a formátumban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7_KuRur0PWU

A ScreenX szoftvernek köszönhető egyébként az új élmény, amely az egymással összekötött, 5 vetítőgép által sugárzott képet egyetlen teljes, 270 fokos filmélménnyé alakítja. Az emberi szem látását utánozza, így állítja össze a film panorámanézetét a kiválasztott jeleneteknél. Az ehhez tartozó vászon sem hétköznapi: speciális anyagból készült, hogy az intenzívebb fényvisszaverést és fokozott színélményt kapjon a film. A nagyobb teljesítményű hangfalak pedig a látótéren kívülre kerültek.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=y158Cyp6f3g