A Liget Budapest Projekt keretében elkészültek az elsősorban a környékbeli iskolások számára tervezett kültéri sportpályák. A kétszáz méteres, négysávos futópálya a távolugró gödörrel, két multifunkciós labdapályával és kültéri fitnesz eszközökkel a Stefánia út-Ajtósi Dürer sor kereszteződésétől nem messze található. A pályákat persze bárki használhatja majd, de tanítási időben elsőbbséget élveznek a környékbeli diákok.

2018 nyár végére készültek el a Liget Budapest Projekt keretében az első felújított sportpályák a parkban. Az építési folyamatot megelőzte egy hosszabb igényfelmérés és egyeztetés a környékbeli iskolákkal – ahonnan eddig is többen használták már a Liget egyre romló állapotú pályáit – így evidens volt, hogy a tervezés során az érintettek szükségleteit is figyelembe veszik.

A sportolók és természetesen a diákok és tanáraik már fel is avatták a pályákat egy videó erejéig, ami a tanév kezdésével biztos nagy népszerűségnek fog örvendeni.

Nemcsak a legideálisabb helyszín tekintetében, de a felszerelés kialakítása során is egyeztettek a parktervező mérnökök a testnevelőkkel és sport-technológussal. Végül az új sportpályákat a Liget könnyen megközelíthető helyén, a Vakok kertje mellett, egy karnyújtásnyira a Stefánia út - Ajtósi Dürer sor kereszteződésétől alakítottak ki.

A 200 méteres, négysávos rekortán futókör alkalmas a különböző iskolai felmérések elvégzésére, van benne szintidő-mérésre alkalmas egyenes szakasz is, valamint  a közepén távolugró pálya is készült, és két – magas hálókkal biztonságossá tett – úgynevezett kombi pályát is létesítettek, ahol kosarazni, kézilabdázni és focizni is lehet. Pár kültéri fitnesz eszközt is kihelyeztek, ahol húzódzkodni és erősíteni lehet. Megújultak továbbá a környező sétányok is, a padok és a közvilágítás is, valamint mindehhez épül egy új, akadálymentes WC is.

A Liget sportfejlesztései közül ez még csak az első ütem, a jövőben további pályák is épülnek a park déli, délkeleti részében az amatőr sportolók számára. Ott egy 2 kilométer hosszú, kivilágított futókört alakítanak ki, valamint ott is lesznek labdasportokra alkalmas pályák és kültéri edzéshez „kondigépek”, de öltözőket, zuhanyzókat és ivó kutakat is terveznek telepíteni.

Szeptember 3-ig a sportpálya még tesztüzemben működik, így kordonnal van elkerítve, a nagyközönség számára utána lesz elérhető.