Augusztus 6-án megnyílik az Emphaty Cafe & Bistro a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházának aljában. Ha ide betérünk, a fogyasztásunkkal a segélyszervezet tevékenységét támogatjuk.

De a beszédes nevet viselő hely nemcsak charity kávézó lesz, hanem fontos társadalmi témákról való eszmecserének is otthont adó közösségi tér, amelynek könyvpolcára hírességek szolgáltatták be az olvasnivalót saját könyvtárukból. Egy előzetes, szűkkörű sajtómegnyitó keretében kukkantottunk be a mára teljesen átalakított és akadálymentesített kávézóba, amelynek helyén korábban használaton kívüli garázs és iroda volt. A 16 méter hosszú asztalt csak később fogják beállítani, ez fogja szimbolizálni a társadalmi nyitottságot és empátiát, az „Üljünk egy asztalhoz, és tegyük félre az előítéleteinket” szlogen jegyében.

A jótékonyság fontos misszió, de itt a vendég nemcsak ad, hanem jó dolgokat is kap, hiszen csupa ígéretes szereplő adja nevét és termékét a kávézóhoz. A legújabb trendekhez igazodva specialty kávét árulnak, amelyet Costa Ricán termel egy magyar termelő, Bányai László, és amelyet a szekszárdi Kávé Háza pörköl világosra. Az ételekért a Balatonról és a budapesti Palettából már ismert Bezerics Dániel felel a soft opening időszakában háromféle DOP lángossal, amely a római pizza és a magyar lángos közti átmenetként írható le.

Újrahasznosított tálalóeszközöket használnak majd, szinte teljesen száműzik a műanyagot és a PET-palackokat, valamint csapvízből készítenek szűrt és magnéziummal dúsított vizet. Izgatottan várjuk, a nyitás után milyen lesz a kávézó, és hogyan fogadja majd a magyar közönség.