Manapság, mikor már az újságos is specialty kávét árul, felértékelődik, ha egy hely többet tud nyújtani – kínálatban, hangulatban, elhelyezkedésben – a megszokottnál. A budai Várnegyedtől alig pár perc sétára található Bloom Coffee-ban például odafigyelnek arra, hogy a különböző érzékenységűek is több opció közül tudjanak választani, anélkül hogy ezért mélyebben a zsebükbe kelljen nyúlniuk.

Miklosik István és Orsolya már akkor elkezdtek újhullámos kávéval foglalkozni, amikor itthon még sokan a Tamp & Pullban is tejjel és cukorral kérték az eszpresszót. Az viszont, hogy a komolyan vett szenvedélyük még egy szintet lépjen, az első gyerekük megszületéséig váratott magára. „Valamiért akkoriban döntöttük el, hogy én nem megyek vissza tanácsadóként dolgozni, hanem belevágunk egy saját kávézó nyitásába. Mondhatni második szerelemgyerekünk ez a hely és téma.” – mesélik nevetve, hozzátéve a keményvonalas, „szakmázós” irány helyett inkább olyannak szánják a Bloomot, ahol a vendégélmény is maradandó, nem csak a napindító fekete.

Elmondásuk szerint kifejezetten törekedtek arra, hogy a termékkínálatban mindenki találjon olyat, amit ehet vagy ihat – bármilyen speciális diétán is van. Ez pedig nem csak azt jelenti, hogy van például növényi tej vagy gluténmentes szendvics , hanem hogy azon belül is van választási lehetőségünk: édeset vagy sósat, húsos vagy vegetáriánus reggelit kívánunk éppen. A kenyerek és a paninik a Marmonsteintől érkeznek (a gluténmentesek pedig a Free-től), a különböző péksütemények a The Milltől, míg az olyan édességek, mint többek között a vegán kókuszkocka, a Lavitától, a Dynamo Bake-től és a Hacuki Sütibolttól.

Koffeinbevitel tekintetében egyelőre a La Cabra és az April Coffee Roasters kávéi közül választhatunk; külön tetszett nekünk, hogy lehet „kóstolómenüt” (850 forint) is kérni, ami révén az adott single origint tejjel és anélkül is megkóstolhatjuk. Hogy melyik a jobb, azt mindenki maga döntse el, az viszont egy újabb jó pont volt nálunk, hogy a laktózmentes és az „alap mentes” (mondjuk a rizs) tej nem kerül plusz pénzbe, csak az olyan „extrább” változatok, mint például a mandulatej. Ha pedig valami másra vágynánk, választhatjuk például a SUPERJUICE hidegen préselt gyümölcs- és zöldségleveit.

Nyáron a fentebb említettek mellett a Fragola fagylaltjaival is várnak mindenkit, a tervek között pedig szerepel többek közt az itallap kibővítése kézműves sörökkel és borokkal, a munka utáni lazítás jegyében.