A Szabadság tér egykori, ópiumbarlangot idéző helyiségéből multifunkciós „garázs” lett: az egykori Baotiful helyén ázsiai különlegességeket már nem, specialty kávét és merész koktélokat viszont újabban kérhetünk. Ráadásul a kávéőrlő hangjai sokszor vegyülnek a saját építésű kétkerekűk motorjának dübörgésével. A The Cafe Club Budapest ugyanis elsősorban utóbbi kettőről, a fekete üzemanyagról és annak mindenféle fogyasztóiról szól. Ha pedig a reggel helyett az éjszakát indítanánk be, a szomszédos Impostor – Mistressben kikeverik nekünk a megfelelő hozzávalót.

Török Gergő 2015-ben indította el a „brandet” - eleinte Instagramon - azzal a céllal, hogy legyen egy ernyő, ami alatt foglalkozhat két szenvedélyével, és amin keresztül megtalálhatják egymást a hozzá hasonlókkal. Így került kapcsolatba például az Iron & Wind-alapító Trellay Leventével vagy Balázsi Péterrel, a My Little Melbourne és a Racer Beans mikropörkölő tulajdonosával – aminek a blendjeit május óta a Szabadság tér 17. száma alatt is élvezhetjük.

Ugyanis miután a Baotiful a Vitkovics Mihály utcába költözött, jött az ötlet, hogy az Impostor – Mistress feleljen a véralkohol-, ők pedig a koffeinszintért. Ha pedig már lett egy saját helye a The Cafe Club Budapestnek, megjelentek a kétkerekűek, ám ahogy „a népszigeti Detroitnál”, itt sem exkluzív légkörtől tartani: sokan nem is tudják előzetesen, hogy van egy ilyen szál is, a hangulat és a jó társaság miatt azonban maradnak beszélgetni, tapasztalatot cserélni és persze kávézni. Főleg, hogy amíg Gergő a pult mögött van, lehet kérni a feketét, így sokszor még este kilenckor sem pihen a filtergép. Ráadásul itt a hangerőre sem kell ügyelni, és a rendelkezésre álló tér is kellően tágas, szóval minden adott az igazi motoros majálisokhoz.

Emellett rendszeresek a témába vágó vásárok és filmvetítések, július végén pedig megtartják a második közösségi reggelit, ahol az eszpresszó tonik(850 forint) vagy a jeges filterkávé mellett az Impostor séfje készít mindenféle ínyencséget. Vasárnaponként pedig a pörkölt kávébabok illatába faszén vegyül a közösségi grillezések jóvoltából.„Sokan egyébként csak egy napindítóra jönnek be, aztán elkapja őket a hangulat, és egész nap itt üldögélnek, élvezik a zöld panorámát. Lehet, hogy a bőrkanapé nem tűnik például a legkényelmesebbnek, de hidd el, ha egyszer oda leültél, többé nem akarsz felkelni!” - meséli nevetve a barista, jól összefoglalva az itteni hangulatot.

Hogy ez meddig marad így, az viszont kérdéses: a szélesre nyitott kétszárnyú ajtók, amik jelenleg egyfajta „open air” hangulatot kölcsönöznek a komplexumok, a hideg idő beköszöntével már nem lesznek a legideálisabbak, lecserélni őket viszont nem lehet műemlékvédelmi okok miatt. A megoldáson már gondolkodnak, addig viszont érdemes kiélvezni, hogy egy filter on the rocks-szal(650 forint) a kezünkben élvezhetjük a napsütötte órákat, chilles környezetben, a belvárosban.