Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Az Új Duna-híd tervei, korabeli relikviák és modellek a Közlekedési Múzeum kiállításán

A Közlekedési Múzeum új kiállítása egészen különleges helyszínen, a budai Öntödei Múzeumban mutatja be az Új Duna-híd nemzetközi pályázatára beérkezett 17 pályaművet. Ami igazán izgalmassá tesz a koncepciót, az az, hogy az új hidat kultúrtörténeti kontextusba helyezve mutatja be, és az eddig megépült fővárosi hidakról rengeteg érdekességet megtudhatunk a kiállításon. Vajon napi hány autó halad át ma rajtuk? És a ‘20-as években melyik volt lezárva a biciklisták elől? És hogyan néztek ki a hídvám érméi, az úgynevezett hídbárcák? A kiállítás szupercuki animációi, a korabeli makettek, modellek, ereklyék és infografikák megadják a választ.

Sebadoh

Hasonló tartalmak

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Új városnegyed biztosan lesz Rákosrendezőn, de a toronyház sincs kizárva

?>

Rákosrendező romos területének fejlesztése biztosan elindul, de még nem eldöntött, hogy milyen irányban haladnak majd az új negyed kialakításánál.

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Neked ajánlott

A