Egy zöldebb, virágosabb, élhetőbb lakókörnyezet kialakítása is a célja a Balkon Aranya pályázatnak.

A Kortárs Építészeti Központ a Közösségi Kertek programján keresztül beállt a kezdeményezés mellé. „Zöldítsük be erkélyeinket, ablakainkat, szépítsük virággal a gangot!” – hangik a felhívás, melynek célja egy szebb és élhetőbb lakókörnyezet. A pályázat ötlete a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiumban született meg.

Idén az egyénin kívül is lehet nevezni közösségi kategóriában is. Nincs más feladat, mint előzetesen fényképeket készítenünk a zöldíteni kívánt területről (ablakpárkányról, gangról, teraszról, belső udvarról) eredeti állapotában, majd a virágosítás, növénykiültetés után is kattintani egyet. A pályázati anyagokat az ezen az oldalon található jelentkezési lap kitöltésével lehet elküldeni, pályázni pedig egészen szeptember 17-ig tudunk, az eredményhirdetés időpontja szeptember 28-a.

A Balkon AranyaFacebook-oldalán posztolt napi tanácsokkal és ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé kívánják tenni a kertészkedés és városszépítés örömét.