Ha már a hygge szóval megfogalmazott, otthonosságra építő életszemlélet olyan divatossá vált mostanában, miért ne lehetne beteljesíteni ezt egy-egy Ralph Lauren vagy Yves Delorme-kiegészítővel? Ha valaki szívesen költöztetne ilyesféle luxust az otthonába vagy szimplán inspirálódna, a Falk Miksa utcába kell elsétálnia: a Gallery A nevű üzletben puha törölközőktől kezve elsőosztályú ágyneműhuzatokon át elegáns étkészletekig sok dekoratív termék között válogathatunk, a két tervező nevével fémjelezve.

Habár a Falk Miksa utcát eddig főként antikvitások és galériák kapcsán emlegettük (na meg a Bonxto tapas bár spanyolos finomságai és a Kieselbach Galéria időszakos kiállításai miatt), most már akkor is gondolhatunk rá, ha Ralp Lauren vagy Yves Delorme-kiegészítőkkel szeretnénk beredezni a lakásunkat. Nemrégiben ugyanis megnyitott itt, a Kossuth tértől körülbelül 15 lépésnyire, a Gallery A. A modern és letisztult üzlet tele van a két tervező luxuscikkeivel, otthondekor témában: arannyal szegélyezett evőeszközöktől kezdve divatos lámpákon át szuper puha törölközőkig és köntösökig sok-sok prémium terméket találunk.

Az ötletgazda Alla Loschenko, aki amúgy már évek óta egy kortárs galéria (Ural Vision Gallery) vezetőjeként tevékenykedik - mi sem bizonyítja jobban, hogy egy valódi dizájn- és kreativitáspártoló személy. Ez a galéria most a régi helyéről eggyel odébb költözött, teret adva a menő lakberendező üzletnek.

A galéria alternatívabb művészeti szemléletével ellentétben a lakberendező-üzlet egy kifinomultabb vonalon mozog, a két márka elegáns alaptónusának és Alla elképzeléseinek mezsgyéjén. Ezt már csak az apró részletekig átgondolt berendezésen is észrevehetjük: barokk stílusú lámpák lógnak a mennyezetről és ízléses fapolcokon helyezték el a megvásárolható étkészleteket, lakástextileket és dekorholmikat.

Érdekesség, hogy a két állandó márka mellé minden évben kiválasztanak két kollekciót a MAISON&OBJET nevű, párizsi dekor-, életmód- és dizájnkiállításról. Most például két csodaszép king-size méretű ágyat találunk az üzletben, hozzáillő kiegészítőkkel: párnák, takarók és művészi alkotásnak is beillő ágytakarók kínálnak egyszerre elegáns és kényelmes opciókat. Az ágyneműk között találunk 100%-ban egyiptomi pamutot, a paplanok között pedig magyar libatollal bélelt változatot is (selyem- és szintetikus töltésűek mellett).

Aztán ott vannak a színes törölközőtornyok – amelyek nemcsak külsőre megkapóak, hanem ugyanazt a magas minőséget képviselik, mint például az ágyneműk. Szuper dolog, hogy általában hozzájuk passzoló kádelőt, köntöst, pizsamát és papucsot is beszerezhetünk melléjük. De ha valaki éppen azzal a tervvel érkezne, hogy egy menő bárt installál otthona egyik sarkában, akkor is tudnak segíteni: exkluzív készleteikben bőr borítású pultot, sikkes jégtartókat és ikonikus Ralp Lauren-logóval ellátott kristálypoharakat találunk, sőt még póker- és dominókészletet is vehetünk mellé.


Annak érdekében, hogy egy kis egyéni beütést adjunk a lakásunknak, limitált kiadású posztereket is hazavihetünk, de édes, fűszeres aromaolajok és illatgyertyák között is válogathatunk. Az üzletben dolgozóktól bármikor számíthatunk segítségre, sőt ha igénylünk hűségkártyát, még klassz kedvezményekben is részesülhetünk. Hamarosan (áprilisban) érkezik a tavasz-nyári kollekció, mely élettel teli pasztell, lila és rózsaszín színfoltokat ígér.