A Valyo Kikötő művészeti fesztiválok és kulturális rendezvények helyszínéül szolgál majd egész nyáron, öt hónapon keresztül, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, valamint nyári egyetemek kapnak helyet, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások várják majd az érdeklődőket.

A valyósok próbálják közelebb hozni a budapestiekhez a Dunát, együtt élni vele és megélni, hogy itt van: programokat szerveznek a lezárt Szabadság hídra, most pedig itt a legújabb kezdeményezés, a Kikötő. A Szabihíd és a Valyo!Part után újabb Duna-parti terület kerül fókuszba a Valyónak köszönhetően, a cél, hogy otthont találjanak számos szabadtéri programnak az idei nyárra. A nyitást május 1-re tervezik, jelenleg a helyszínen az a Valyo Mobil Szauna áll, amiről korábban mi is írtunk. 

Az új cél a Rákóczi hídtól délre található, volt kikötőterület, amely több ezer négyzetmétert ölel fel. Közösségi és kulturális városfejlesztési eszközökkel a tervek szerint egy 300-500 fős közönséget befogadó, nyáron folyamatosan üzemelő Duna-parti helyszínt varázsolnak majd a területből, ez lesz a Valyo Kikötő. A Kikötő művészeti fesztiválok és kulturális rendezvényeknek ad majd helyszínt, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, nyári egyetemek, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások kapnak majd helyet. Március 1-30-ig és április 15-30-ig tervező és építő workshopok lesznek a nyitásig, a tervezett zárás pedig szeptember 30. lesz.

Az egyesület célja, hogy a jelenleg elhanyagolt köztereket alacsony költségvetésű kísérleti megoldásokkal életre keltsék. Ez Rákóczi híd melletti elhanyagolt helyszín szintén egy városmegújítási kísérlet része lesz, ahol közösségek bevonásával hoznak létre egy mindenki számára nyitott teret.

Megközelítés: bicikli, HÉV, villamos (1-es, 2-es, 24-es), parkolási lehetőség a Müpa mellett.