Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico atyja Pármában, a világ legfontosabb pizzás megmérettetésén 730 induló közül a top 50-be került.

Nem hiába rajongunk mi is Szabi szakmaiságáért, hozzáállásáért és természetesen a Panificiók finomságaiért. Budapest egyik legkiválóbb pékmestere májusban Pármában járt, hogy a Campionato Mondiale Della Pizza versenyen 38 ország 730 indulójával együtt versenyezzen a legfontosabb pizzás megmérettetésen. Szabi egyedüli magyarként képviselte az országot és bekerült a világ 50 legjobb pizzakészítő mestere közé.

Olyan kategóriákban versenyeznek a "pizzaiolo"-k, mint például nápolyi típusú, klasszikus, gluténmentes, serpenyős, óriás, szabad stílus, sőt, még gyorsaság szerint is kvalifikáltathatják magukat. Szabolcs a lapáttal készítendő kategóriában indult, s remekül sikerült műve mangalicasonkával és spárgával nyűgözte le a zsűrit. A mezőnyt elnézve zömében persze olasz pizzások indultak, de szép eredményeket értek el a japánok is.

A világ 50 legjobb pizzása között van tehát egy Kőszegről származó pék is, aki Budapesten mindennap kiváló minőségű pékáruval látja el a várost. A hétvégi Gourmet Fesztiválon a Panificio is képviselteti magát, így, ha még nem kóstoltunk pizzát náluk, jöhetnek a világranglistás szeletek!