Bemutatták a “Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból” című könyvet, mely ízelítőt ad számos gyönyörű fővárosi ház történetéből, és bejelentették a következő év tematikáját.

A limitált példányszámban megjelent kiadvány 160 oldalon mutatja be gazdag fotóanyaggal illusztrálva a 24 ház történetét, a kötetben a házleírások levéltári kutatásokon, a házak lakóival készült interjúkon alapulnak. A könyvbemutatón pedig azt is bejelentették, hogy 2018-ban május első hétvégéjén rendezik a Budapest100 programját, és míg tavaly a rakpartok mutatkoztak be, most a főváros terei kapnak majd főszerepet.

A most megjelent kiadványban a kutató művészettörténészek a 100 évvel ezelőtti pezsgő Budapest hangulatát szerették volna megidézni, annak ellenére, hogy sok házat már lerombolt a történelem, ők mégis azt vallják, hogy minden ház érdekes, és ezekről az épületekről a most vagy egykor ott élők tudnak mesélni.

A Budapest100, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ és a We Love Budapest közös könyvét megtaláljátok most vasárnap a WAMP-on.

  • Budapest100 - Nyissunk a térre!

  • 2018. május 5-6.

  • Részletek