A Corinthia Hotel Budapest fürdője, vagyis a Royal Spa mondhatni, hogy vetekszik szálloda hírnevével. Nem is csoda, az elegáns fürdő szinte egyidős a hotellel, és ugyanolyan gazdag múlt és látványos építészeti megoldások jellemzik. Utóbbit köszönhetjük a kései 19. század nagy építészének, Freund Vilmosnak, aki megtervezte, Róth Miksának, akinek az üvegtetői kerültek a nagyobb terek fölé, és a Corinthia Hotels nemzetközi szállodaláncnak, ami az 1980-ban felmerült mélygarázzsá való átalakítás veszélye után 2006-ban visszaadta eredeti fényét. Tette ezt egy alapos és igényes rekonstrukcióval, és sok újítással – a szolgáltatások tekintetében is.

Ha ma besétálunk – ezt tehetjük az Erzsébet körútról és a hotelből is – egyszerre érezzük magunkat történelmi és modern környezetben. A recepció után viszonylag hamar a galériás uszoda csarnok elegáns terében találjuk magunkat, ami tele van trükkös megoldással – például ami a fényeket illeti – de legfeltűnőbb eleme mégis a 15 méteres, "királyi" monogrammal ellátott úszómedence. Ha tehát különleges úszóélményre vágyunk, ide bátran jöhetünk, utána pedig folytathatjuk a programot masszázzsal, gőzfürdővel, szaunával, aromaterápiával és sok minden mással, ami több mint 1000 négyzetméteren a wellness témakörébe belefér.

A fürdőben szépítő és kényeztető kezelések hadából is választhatunk, legyen ez egy svéd-, talp-, thai-, esetleg egy lávaköves masszázs vagy egy hidratáló arckezelés. Akár karácsonyra is szép ajándékötlettel lehet egy tetszőleges tartalmú, csinos ajándékkártya, amin hazavihetjük és becsomagolhatjuk egy szerettünknek a spa élményt.

A fürdőt mindennap 6:30-tól este 10-ig, a kezeléseket pedig reggel 8-tól este 8-ig vehetjük igénybe, arra viszont figyelni kell, hogy 16 év alatti gyerekkel csak délelőtt 11 és délután 3 óra között tartózkodhatunk a medencénél. Kétféle belépőt tudunk egyébként váltani, az egész napos 8900 Ft, a hétköznapi félnapos 5500 Ft-ba kerül.

Foglalni és érdeklődni a royalspa@corinthia.com-on vagy a +36 1 479 4650 telefonszámon lehet.