Az utazók kedvenc téli célpontjait, a legnépszerűbb karácsonyi vásárokat rangsorolta a European Best Destination oldala.

A téli évszak egy remek apropó arra, hogy karácsonyi vásárokat látogassunk meg, ünnepi hangulatán kívül jó lehetőség arra, hogy az ajándékokat is beszerezzük - olvasható a cikkben. A European Best Destinationmegmutatja a legnépszerűbb európai célpontokat az advent idejére, és a 20 legkedveltebb vásárt az utazók és olvasók szavazatai alapján rangsorolták. Az első a zágrábi lett, a másodikat a franciaországi Colmar városában találjuk, a harmadik legtöbb szavazatot pedig a bécsi kapta.

A november 24-től január 1-ig látogatható Adventi Ünnep a Bazilikánál nemcsak Magyarország egyik kedvenc karácsonyi vásársora, hanem Európáé is, ugyanis éppen csak lecsúszott a dobogóról: a negyedik helyet csípte meg. A Bazilika csodás látványán kívül a cikk kiemeli tradicionális magyar ételeket, a kortárs dizájntárgyakat és kézműves ajándékokat és a már hagyományosnak számító fényfestést a Bazilika homlokzatán, de szót ejt a tér közepén található korcsolyapályáról és a hatalmas karácsonyfáról is, nem utolsósorban a jótékonysági koncertekről és az adományozós lehetőségekről is.