A Hotel President tetején, vagyis az Intermezzo Roof Terrace-on jártunk már nyár estéken hamburgerezni, koktélozni, reggel jógázni, de most egy teljesen más céllal jöttünk a környék legmagasabb tetőteraszára: korcsolyázni. Alig egy hete ugyanis egy 110 négyzetméteres pályát és komplett adventi hangulatot alakítottak ki itt fönn, amit csak egy bejelentkezés és egy liftezés választ el bárkitől, aki szereti ezt a téli sportot. Korit lehet hozni, de bérelni is, a csúszás után pedig érdemes maradni forralt borozni, forró csokizni, bejglizni is.

Ha korizás, akkor Városligeti Műjég vagy a kerületi, esetleg a karácsonyi vásárok ideiglenesen felállított jégpályái, aztán egy forró, cukros tea – talán ez szokott lenni a leggyakoribb forgatókönyv. És ez nagyon is rendben van, nade az évek során azért megtanultuk, hogy Budapest folyton meglep valamivel. Idén télen például a város legmagasabban lévő korcsolyapályájával.

Ezt egész konkrétan a Hotel PresidentBudapest követte el: helikopterleszálló korából újjáélesztett nyári tetőbárját, egyben alkalmankénti jógahelyszínét, vagyis az Intermezzo Roof Terracet idén télen egyfajta winter wonderlanddé változtatták. A látvány adott volt, ezt pedig kiegészítették egy 110 négyzetméteres jégpályával (ami amúgy nem jég, de ez szinte fel se tűnik), aztán jött a mesebeli házikó, olyan belbeccsel, mint a vaníliasodóval leöntött gőzgombóc, a bejgli, a forralt bor vagy a narancslikőrös forrócsoki, na meg jöttek a karácsonyi fények és a mindenki által kívülről fújt, szezonbéli slágerek.

A tematikát tehát ügyesen kimaxolták, ráadásul úgy, hogy ez cseppet sem veszélyezteti az ember intimitás érzését. Egyrészt a hely mérete miatt – ideálisan maximum 20-25 fő tartózkodhat fenn – de a kedves fogadtatás, a hőgombák, a pokrócok és az ilyenkor elmaradhatatlan (és kívül-belül gusztusos) enni-innivalók is hozzájárulnak az élményhez.

Merthogy itt erről van szó: akármennyire is giccsesen hangozhat elsőre, a város felett, a naplementével vagy a kivilágított Budapesttel a háttérben, karácsonyi dalokra csúszkálni tényleg nagy élmény. Mondhatnánk, és mondjuk is, hogy aki nem hiszi, tesztelje: a feljutáshoz egy 990 Ft-os jegyet kell váltanunk a szálloda recepcióján. Ugyan nem kötelező, de érdemes ezt előre megtenni, hogy biztosan legyen helyünk. Hozhatunk saját korcsolyát (ezt megélezik nekünk), de 490 Ft-ért bérelhetünk is (egészen kicsi mérettől a nagyig vannak opciók).

Hétköznap 4 órától, hétvégén pedig délután 2-től lehet érkezni, és olyan 8 óráig lehet maradni. Ajánlott egyébként viszonylag korán, már 4-re időzíteni a programot, hogy a naplemenős és az éjszakai hangulatot is elcsíphessük. A pálya február végéig fog működni, vagyis akár karácsonyi ajándékként is lehet tervezni vele, például egy wellnessezéssel extrázva.

Aktuális információ ITT.