A Sziget Fesztivál átélése, megélése akár egynapi részvétellel is indokolja, hogy legalább egyszer biztosan magunkhoz vegyünk valami élelmet. Az igazán takarékosak inkább kintről hoznak, de kivel ne fordult volna elő, hogy ismét megéhezik az illatoktól, vagy tényleg jól szeretne lakni, hogy megágyazzon az esti iszogatás előtt. A választék idén is széles, az árak nem mindig barátiak, de érdemes tudatosabban választani, hogy jól is lakjunk és ne is kelljen kidobni a túlárazott étel felét, azért, mert ehetetlen. Tuti tippjeink következnek, árakkal együtt.

Amit nem érdemes elkövetni a szigetes kajavadászat alatt: hatalmas, ki tudja mióta a melegben pácolódó, kvázi maradékokból összeállított nagy kondéros ételeket venni. Vagy tésztát enni, mert lehet, hogy pillanatnyilag teljesen eltelít, de fél óra múlva ez a teltségérzet odalesz és jön a következő falási roham. Idén kivételesen sok gyrosos standot láttunk, de őszintén, amit 700 forintért megkapunk a körúton, miért vegyük meg 2000-ért, ha semmi plusz ízélményt nem kapunk, csak a szokásosat nem kis felárral – mi a gyros vonala t el is engedtük odabent. Amiket viszont szívesen fogyasztanánk, azok az alábbi szigetes ételek:

Nem vicc, a srácok az elektromos pizzasütő helyett fogták magukat és a pop-upról jól ismert fatüzeléses kemencéket hozták el. Nagyot néztünk mi is, hogy nem kötöttek egy csepp kompromisszumot sem, és csak a minőséggel foglalkoznak, még fesztiválos környezetben is. Két standjuk van, az egyik a VOLT színpad mellett, a másik pedig a VIP-ben kapott helyet. A gyorsítósor és a sima szigetes bejutás arányai miatt feltételezzük az egymillió VIP országában, hogy sokak bejutnak oda is, Digóéknál odabent háromféle pizza közül választhatunk, a VOLT mellett pedig a jó öreg margherita sül rendületlenül. 30-32 centisek a nápolyi típusú pizzák, nem szeletet adnak, hanem egy egész pizzát, 1990 forintért. Mennyei!

Keveseknek kell bemutatnunk az egyik legnépszerűbb hazai burgerláncot. Lehet, hogy tudunk sokkal kifinomultabb és szofisztikáltabb burgereket mondani, de biztos, hogy sosem csalódtunk még az állandó minőségben, a két kézzel ehető, szaftos kreációkban. A Szigeten több helyen is megtaláljuk a food truckjaikat. A basic burger 1050 forint, a street 1450 forint, a duplahúsos guitar hero 2390 forint, a krumpliért pedig plusz 400 forintot kell fizetnünk. A jóllakás garantált, és az is, hogy minden klappolni fog.

  • Casa Piadina
Mi körülbelül 10 éve haraptunk először a piccante fantázianevű lepényükbe Sopronban, a VOLT-on, ám azóta tartjuk, hogy remek fesztiválkaja a vaslapon sült olaszos lepény. Nem telít el nagyon, de a minőségi olasz felvágottak miatt nem kell attól tartanunk, hogy nem ágyazunk meg az estéhez. Az említett piccante 1790 forint, a parma 2290 forint, a vegetáriánus ravenna 1590 forint.


A sajtos ételek specialistája is kitolta food truckját a legnagyobb fesztiválra. A rántott sajtokkal megpakolt szendvicsek zsírtartalmuknak köszönhetően rendesen laktatnak, de a bucik is klasszak, és szószból, zöldségből sem szenvedünk hiányt. Ráadásul olyan komplettek, hogy vegák és nem vegák együtt ehetnek náluk, mert nem fog hiányozni a hús. A real cheeseburger 1490 forint (krumplival, szósszal 1910 forint), a camembert cheeseburger 1790 forint, menüben 2210 Ft-ért kaphatjuk meg.

  • Duran szendvicsek
Nincs sütés, várakozás, olaj és kulturáltan nehezen fogyasztható tétel, csupán jól összerakott hideg szendvicsek, 790-890 forintért, még úgy is, hogy lazacos vagy juhsajtos is van közöttük. Gyakorlatilag menet közben is fogyasztható dolgokról beszélünk, nem a nagy lakmározós, helykeresős és azután még 20 percig kómában gubbasztós étekről. Semmi flanc, csak szendvics, korrekten.

Ha már unnánk az Olé Churrost, (mi nem tudjuk megunni, hiszen hozzátartozik a fesztiválokhoz) akkor jöhet a fánk, ha édesre vágynánk. Sok idén a waffeles és a fánkos, de mi a The Box finomságaira szavazunk. A töltött kockásított fánkok darabjáért 590 forintot fizetünk, és ugyanazt a minőséget kapjuk, mint amit a belvárosban megszokhattunk. Édes, nem túl olajos, szuper töltelékekkel.

+1 ALDI

Magáért beszél az egyik legnépszerűbb minőségi szupermarket már nem első szigetes jelenléte. Jó áron szerezhetjük be azokat a tételeket, amelyekből szívesen piknikeznénk, legyen az pékáru, sajtok, gyümölcsök, vagy akár jégkrém.

Vegánoknak-vegáknak még ajánljuk a több helyen is jelenlévő Napfényest, nagyon rendben vannak a Piknik Utzabár szendvicsei is, ahogy halételekért idén is a NEMO-ba érdemes menni. Ha pedig valamiért úgy éreznénk, vízpart helyett, 37 fokban lángos, sőt, lángosburgert ennénk, arra is van lehetőség. Előbbi 700 forinttól indul, utóbbi pedig 1650 forinttól kapható.

A cikk megjelenését a Sziget Kft. támogatta.