Külön esti nyitvatartással és programokkal készülnek augusztus utolsó péntekjén a hatodik Állatkertek Éjszakájára.

Hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, több helyszínen az országban, Budapesten és környékén a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a Budakeszi Vadasparkot és a Tropicariumot érdemes felkeresni majd augusztus 25-én, pénteken.

Augusztus utolsó péntekjén esti, illetve éjjeli nyitvatartással és egyedi programokkal készülnek a helyek. A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. Erre az alkalomra külön tudunk majd belépőt venni, és Budapest térségében mind a három – már említett - helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

  • Az Állatkert különböző pontjain 23 helyszínen folyamatos bemutatókra kerül sor, az óriáskígyó-simogatástól a különböző látványetetéseken és állattréningeken át egészen az oroszlánfókák esti akrobatikus műsoráig. A Varázshegyben további 12-féle program várja az érdeklődőket: meg lehet ismerkedni többek között a rájákkal, és néhány barátságos, egzotikus ízeltlábúval is. Az est során számos programra kerül sor a fény és a tűz jegyében, lesz fényfestés, LED fényshow, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, valamint homok- és festékanimáció is.

  • Ha Budakeszire látogatunk, szakvezetéssel egybekötött éjszakai kiránduláson vehetnek részt: a napnyugta után induló „Éjszakai élet” túrán mindenki betekintést nyerhet az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe, akiknek csak ilyenkor kezdődik az igazán aktív napszakaszuk. Az óránként induló szakvezetés során a szakemberek lerántják a leplet a vadasparkban élő „éjjeli legények” életmódjáról, szokásairól és viselkedéséről. E mellett óránként kipróbálhatjuk a külön az Állatkertek Éjszakájára készített „Vakkaraván” ügyességi pályát, valamint a környéken élő éjszakai rovarvilág feltérképezésére fénycsapdákat is kihelyeznek.

  • A Tropicariumban augusztus 25-én 20-24 óra között az alábbi programokkal várják az „éjszakai baglyokat”: 20:30: kőhaletetés, 21:30: aligátoretetés, 22:00: kígyóetetés, 22:30 murénaetetés.