A rekonstrukció megkezdéséig úgynevezett Aranybérletet válthatunk, amellyel bebarangolhatjuk a múzeumot, és a kulisszák mögé is betekinthetünk, de asztalt is foglalhatunk a munkavégzéshez.

A felújítás előtt álló Iparművészeti Múzeum Aranybérleteket bocsát ki az utolsó hetekre, az intézmény rekonstrukciója ugyanis már szeptember 3-án elkezdődik. Ezzel a korlátozott számban elérhető bérlettel a kiállítások megtekintésén kívül exkluzív programokon is részt vehetünk, akár a kulisszák mögött, és beköltözhetünk a múzeum földszintjén kialakított közösségi térre is két hétre, hogy innen legyünk szemtanúi annak, miként zajlik a kiköltözésre és a rekonstrukcióra való felkészülés a kiállítótermek falai mögött a műhelyekben, raktárakban, gyűjteményekben.

Megnézhetjük, hogyan történik a műtárgyak digitalizálása, vagy a kortárs dizájn gyűjtemény megalapításának folyama, egy tárlat bontása, vagy akár a műkincsek utazásra való felkészítése. Egy sikeres júniusi co-working program folytatásaként a bérletesek két hétig itt dolgozhatnak, amelyhez asztalt lehet foglalni az Üvegcsarnokban. A földszinten ehhez találnak több pihenő- és tárgyalósarkot. Az aranybérletek korlátozott számban az uvegcsarnok@imm.hu címen foglalhatók.