Használjuk ki a meleg napokat és estéket, szabadtéri zenei fesztiválok, kertmozi, éjszaki fagyizás, kiállítások hűvös termekben, hangulatos kerthelyiséggel bíró borbárok csalogatnak minket programjaikkal a hétvégén.

Csütörtök
Az Echoes – A finn formatervezés és építészet 100 éve című kiállítás nyolc témán keresztül mutatja be a finn építészetet és iparművészetet a Fugában. Ezek:

Csend, Fényés árnyék, Egyenlőség, Fejlődés, Emberalkotta, Tájkép, Hagyomány és Közösség. A kiállítás több mint száz tárgyat, illetve épületet tár elénk Finnország függetlenségének minden egyes évtizedéből.10 éves a Budapest Bár! A születésnapját 10 különleges koncerttel ünneplő zenekar a BudapestParkban tartja a sorozat első koncertjét, melyen a BudapestBár összes zenésze és énekese részt vesz. Erre a napra időzítik a születésnap alkalmából megjelenő Best of lemezüket is, és a koncert számait is ennek szellemében válogatják.

Július 6-án Budapest borbárjai vendégül látnak egy-egy borász közösséget, és pohárra kínálják annak borait. Sőt, több helyszín délutáni és esti programokkal is készül. Kiránduld végig a magyar borvidékeket egyetlen este alatt, és találj rá a kedvencedre, amit később felkeresel!
Koccints a BudapestiBorbárTúrán személyesen a borászokkal, és ismerd meg a főváros boros arcát!

Belépőjegy nincs, a rendezvényen ingyenesen lehet részt venni, nem feltétele sem pohár, sem karszalag megvásárlása. Mindenki a saját fogyasztása szerint fizet a borbárokban, azok árszabása szerint. (x)Péntek

"A Konyhafőnök", Németh Ádám most "új gyermeket" egyenget, ez pedig nem más, mint a The Selection, amit városi sugdolózások után húshangsúlyos, kézzel-lábbal evős rock'n'roll-nak gondoltunk volna. Benne van a zsiványság is, de sokkal inkább olyan hely lett, ahol fontos hangsúlyt kap a BBQ, viszont szendvicsre, sörre, limonádéra is betérhetünk. De inkább marhaoldalasra. Arra nagyon.

Az idén tizedik születésnapját ünneplő MagashegyiUnderground meglepetésekkel köszöni meg rajongóinak az együtt eltöltött éveket. Július 7-én Óbudán adnak minden bizonnyal fülledt hangulatú koncertet.

15 ország közel 600 prémium bora vonul fel a VinAgora Borgálán a CorinthiaHotelben.

Magyarország egyetlen nemzetközi borversenyének összes benevezett bora kóstolható lesz.

Fagyizz éjszaka a Batthyány utcában! Pénteken is kánikula lesz, ezért a Kedveskrém fagyizó naplemente után is folytatja a fagyiz(tat)ást! Este 8-tól hajnali 1-ig is betérhetünk ide kivételesen, ráadásul a gombócokhoz alacsonyabb áron, 200 Ft-ért juthatunk hozzá.
Szombat

A Parlamentnél rendezik meg a II. Budapest Sup-ot, a cél idén is, hogy remélhetőleg jó időben minél több hazai és külföldi sup-os részt vegyen és lecsússzon Budapest legszebb részén, ahol tiltva van egész évben, csak most nem.Az évente megrendezett Budapest Pride Fesztiválés Felvonulás célja az LMBTQ közösség építése, az LMBTQ emberek láthatóságának, ön- és társadalmi elfogadásának növelése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

A Pride Felvonulást idén is egy kulturális fesztivál előzi meg workshopokkal, performanszokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel.

Az idei évtől kezdve a Budapest Rooftop Cinema a hét több napján premier filmeket vetít a CorvinClub tetőteraszán a mozis bemutatókkal közel egy időben – blockbusterek, képregényfilmek, a nyár várható legnagyobb sikerei a szabad ég alatt. Július 8-án a Gru 3-at vetítik.

Szinte nincs olyan hazai alternatív rockzene kedvelő, aki ne ismerné a Kiscsillag együttest. A bandát Lovasi András, Ózdi Rezső és Bräutigam Gábor alapította, ők egyébként a híres Kispál és a Borz alapítói is egyben. A zenekar Szabó Benedek és a Galaxisok társaságában veszi be a Budapest Parkot.

Megnyílik a Gilbert & George: Bűnbak-képek Budapestnek című kiállítás a Ludwig Múzeumban.

A csaknem ötven éve együtt alkotó művészpáros fotóalapú, kézzel színezett képeivel vált világhírűvé. Munkásságukban a magánélet és az alkotói lét összemosódik, műveik főszereplői legtöbb esetben maguk a művészek, fő témájuk a modernvárosi létezés.

Ötödik alkalommal rendezik meg az Óbudai Bluesfesztet a Kobuci Kertben.

Nem lehetne méltóbb eseménnyel megnyitni a jubileumi koncertsorozatot, mint Little G Weevil 40. születésnapjával.

Szűcs

Gábor, ha nem is negyven, de immár ötödik éve visszatérő vendége és szimbolikus alakja a fesztiválnak. A szervezők workshopokkal és filmvetítésekkel is készülnek.

Július 8-án egy újabb, igazi összművészeti élményt szolgáltat majd az Anna and the Barbies. Koncertjeiken a rock n' roll épp úgy főszerepben van, mint a különleges kosztümök és a szürreális látványvilág, és Annát ismerve megint elő lesz húzva egy-két bizarr ötlet a tarsolyból.
Vasárnap

Jóga szempontból azért izgalmas a nyár, mert ilyenkor hirtelen rengeteg napüdvözlet lebonyolításra alkalmas helyszín terem a városban, legalábbis sokféle szabadtéri placcból lehet azt csinálni. A jógaoktatók is pontosan tudják, hogy odakinn a legjobb a gyakorlás: sorra tűnnek fel a külsős helyszínekre vitt órák. A hab a tortán pedig az, hogy ezek gyakran egészen megdöbbentő lokációkat jelentenek: golfpályától a Szabadság hídig 6 opciót gyűjtöttünk össze az idei nyárra.

A nyár legforróbb hónapjában sem maradsz le a legújabb kollekciókról és újdonságokról, hiszen kedvenc tervezőitek hűs napernyők alatt várnak július 9-én is az Erzsébettéren.

Lenge ruhák, szárnyaló madarak és pillangók, trópusi motívumok jellemzik az egyedi kisszériás nyári kollekciókat, nem megfeledkezve a funkcionalitásról.

Elindultunk Budára, hogy megnézzük mit tud a legújabb XII. kerületi bisztró, a Budai Milieu.

Az üzlet a Hegyvidék Bevásárlóközpontban kapott helyet, és folyamatosan megújuló à la carte kínálata mellett reggelivel és egész héten át tartó ebédmenüvel kíván a környék legjobb ár-érték arányú bisztrójává válni. Jó úton haladnak!

Július 4-től „Budapest romantikája” című fotókiállítással várnak titeket a Városliget Caféban. Még sosem látott és publikált képeket nézhettek meg a XX. századból, melyek a főváros romantikus báját mutatják be. Elsőként pillanthattok bele a titkos fiókok fotóalbumaiba, melyek családi történetekről mesélnek.