A Városháza parkot új élettel töltötték meg idén nyárra: elkészült a Hello Wood közreműködésével a napelemes mobiltöltőkkel, óriási padokkal felszerelt oázis.

A Deák Ferenc tér melletti Városháza park leginkább az ott tartott vásárok és minifesztiválok miatt szokott megtelni élettel, de a nyári időszakban annyira nem volt vonzó találkozóhely. Eddig.


A Hello Wooddal együttműködésben született meg a pop up pihenőzóna, amivel végre a nyári szezonban is funkciót kap az a köztér, ami az év nagy részében kihasználatlanul áll. Óriási fainstallációk szolgálnak ülő-, vagy éppen fekvőhelyként, és a Hullámvonal fantázianevű Hello Wood projekt melletti teret magyar fejlesztésű, napelemből készült járólappal látták el, melyek 14 USB portot látnak el árammal és ingyenes mobiltöltő-állomásként működnek. Ha valaki éppen arra járna, és lemerült a telefonja, vagy a város kellős közepéről dolgozna laptopján, ideális megoldás lehet.

A töltési idő alatt elnyúlhatunk az installációkon, de aktívabban is tölthetjük az időt, például pingponggal, vagy a magyar fejlesztésű teqballt is kipróbálhatjuk itt. Ha pedig megszomjaznánk, két ivócsap is segítségünkre lehet.


Hogy ne csak a már hasznosított faanyag érvényesüljön, hanem élővé tegyék a teret, örökzöldek, leanderek költöztek az installációk közé.

A kortárs park némi árnyékolást is kapott, hiszen vannak órák, mikor különösen napos ez a placc. A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

és a Hello Wood akciója meglehet, hogy a nyár alatt fejlődik is, hiszen figyelik majd, hogy a városlakók miként használják és hol kell esetleg változtatni, bővíteni, alakítani a parkon, mely tervek szerint őszig marad itt.