A PRE-GO nem árul zsákbamacskát: egy olyan vendéglátóhely a város egy fontos csomópontján, ahol a reggeli vagy épp délutáni rohanásban is magunkhoz tudunk venni néhány finom falatot, legyen az egy reggelire szánt szendvics vagy egy laza ebédnek beillő tészta. Esetükben csupán annyi történt, hogy odafigyelnek a vendégigényekre, az üzlet kialakításra és a kínálat minőségére. Megkapó a dizájn, finomak és egészségre törekvőek az ételek, helyben pörkölt a kávé, az árak pedig szerencsére mérsékeltek.

A PRE-GO alapítói semmit nem bíztak a véletlenre: az üzlet megnyitása előtt közvélemény-kutatásba kezdtek a Széll Kálmán téren, azzal kapcsolatban, milyen vendéglátóhelynek örülnének a járókelők a környéken. Az eredmény azt mutatta, hogy az itt áthaladó budapestiek egyszerre vágynak tésztás és kávés helyre, a PRE-GO csapata pedig értette a célzást. Létrehoztak egy olyan helyet, ami egyszerre elégíti ki a két igényt.

A dizájn kialakításához felkérték Csap Viktort, aki egy igazán vidám és fiatalos teret alkotott, helyenként sárga-türkiz, másutt szürke színű falakkal. Sokfelé botlunk geometrikus mintázatba, de vannak még fabútorok és menő, gerendáról lelógó, csupasz villanykörték is. Az enteriőr éke viszont egy méretes, piros kávépörkölő, amiről megtudtuk, hogy egyáltalán nem csak a dizájn része, hanem egy működő szerkezet. Bizony, a kávé itt pörkölődik, frissen.

Ételfronton reggeli és ebéd lehetőségeket is kínálnak. Minden van, amit az egészséges napindítás jegyében el tudunk képzelni: frissen facsart narancslé, kistermelői gyümölcslevek, szörpök, joghurt müzlivel (490 Ft), gyümölcssaláta, helyben sütött francia pékáru, normál és gluténmentes szendvicsek, frissen készített toastok, paleo sütemények, hétvégente pedig tojásos ételek is. Érzékelhetjük, hogy az ételérzékenyekre is gondolnak, a kávé mellé is választható alternatív tej.

A szendvicsek (690-990 Ft) között bár találunk klasszikus szalámis verziót, de jellemzőbbek a kicsit extrább opciók: nálunk egy kecskesajtos-céklakrémes változat vitte a prímet, amit egy kis bébi spenót és búzacsíra egészített ki, na meg az ezeknek keretet adó ropogós ciabatta. Habár ezek már önmagukban kiadós reggelinek számítanak, tudjuk még fokozni az élvezeteket: desszertként választhatunk sütiket, muffinokat is. Például egy paleo feketeerdő szeletet (990 Ft), ami mellé jólesik a kávé, legyen az "mezei" presszó (390 Ft) vagy egy házi tejszínhabbal koronázott jeges kávé (790 Ft-tól). Minden esetben logózott papírpohárban kapjuk, vagyis szaladhatunk is tovább vele.

Ebédidőben aztán jön az extrázás: 11 órától teret nyernek a házi tészták (690 - 1390 Ft). Minden helyben készül, saját receptúra alapján, a látványkonyhánál pedig akár végig is követhetjük, hogyan állnak össze az alapanyagok paradicsomos- bazsalikomos spagettivé, kókusztejes-gyömbéres-currys csirkemelles szélesmetéltté vagy épp gorgonzolás pennévé. Jelenleg összesen 8-féle tésztaétel közül válogathatunk, amik között most egy nagyon nyári, bazsalikomos-spárgás-epres kombót, de mákos vagy diós változatot is találunk. Itt is igaz, hogy minden elvitelre van kigondolva (hamarosan egy applikáción keresztül előre is meg tudjuk rendelni az ételünket), vihetjük tovább a tésztánkat dizájnos papírdobozban, de egész nyugodtan le is telepedhetünk az egyik asztalhoz. Utóbbihoz van egy galéria, de egy kellemes terasz is, ahonnan még a tér mozgását is figyelhetjük.