A Hendrick’s új kisfilmjében Bonta Gáspár építész, Daubner Anna divattervező, Fukui Yusuke japán festőművész, Wossala Rozina gasztroszakértő és az énekesnő Odett mindennapjaiba pillanthatunk be: mint izgalmas budapesti karakterek, megmutatják a város általuk ismert arcát. Forog a kamera a VIII. kerületben, a Pagonyban, a Bestiában, de otthonokban is. A szereplők napjai teljesen mások, de aztán jön a közös pont: egy pohár uborkás gin-tonik, amit a végére jó eséllyel a nézők is megkívánnak. Jó hír: június 21-én a Liebling teraszán szervezett keretek között lehet majd kóstolni.

Ha szeretjük és fogyasztjuk a gint, ha nem, a Hendrick's márkáról már jó eséllyel hallhattunk. De talán azt már kevesebben tudják, hogy egészen 1999-ig kell visszamennünk a párlat létrejöttéig, ekkor Charles Gordon és Leslie Gracie több éves kísérletezés után közösen fejlesztik ki. Innen jutott el a rózsa- és uborkaesszenciát is tartalmazó ital többek között odáig, hogy 2017-ben ismert budapesti szereplők kortyolgatják egy jól sikerült, Unusual Budapest névre keresztelt reklámfilmben.

A kisfilmet Ráday Péter rendezte, a fent említett ismert szereplők pedig olyan budapesti figurákat takarnak, akik valamilyen módon a különc városi létet képviselik úgy, hogy ahhoz közben valami klassz dolgot tesznek hozzá.

Így láthatjuk Bonta Gáspárt munka, utazás és egy Hadikban megejtett kávézás közben, Daubner Annát a Belvárosi Piacon vásárolni és Józsefvárosban tekerni, Fukui Yusuket műtermében alkotni, majd egy parkban pingpongozni, Polgár Odettet a várost fotózni és a Pagonyban énekelni, Wossala Rozinát pedig éttermében levest kóstolni. Persze minden történetnek egy a vége: a napok egy-egy pohár uborkás gin-tonikkal fejeződnek be. Vagy kezdődnek el?

A felvételek után a szereplők megosztották gondolataikat Budapestről, kedvenc helyeikről és a forgatás legjobb pillanatairól:
Bonta Gáspár

  • Igazi világpolgárként úgy látja, hogy egy metropolisz van születőben.


  • Kedvenc időtöltése Budapesten a Rudas Fürdőben áztatni magát, de szeret egy italt is elszürcsölni a teraszukon, a lenti forgalmat figyelve.


  • A forgatáson magával ragadónak tartotta a reggeli fényeket az első lakásban, ahol felvételt készítettek.

Daubner Anna

  • Anna leginkább azt szereti a Budapestben, hogy csodálatos belső kerteket lehet felfedezni.
  • Mostanában egy margitszigeti kis famóló a kedvenc helye. Ha van ideje, szívesen fedezi fel a város csodás fagyizóit.


  • Kedvenc jelenete a filmből, amikor a nap végén a barátnőjével együtt megittak egy pohár finom gin-tonikot.


Fukui Yusuke

  • Számára Budapest csodás hely, az emberek adják a hely különlegességét.
  • Kedvenc iszogatós helye nincs, számára a társaság az, ami igazán számít.
  • A filmben a kedvence a közös pingpong meccs a fiával.

Wossala Rozina

  • Budapestet sokszínű városnak tartja, imádja, ahogy keveredik benne a múlt és a jövő, a flaszterkoptató és az arisztokrata, a punk és az elegáns – egy napon belül a város minden arcát meg lehet élni.
  • Annyira izgalmasnak találja a Várban a Labirintust, hogy évente legalább egyszer ellátogat oda.
  • Nagyon tetszett Rozinának, amikor a Hendrick’s csapata jobb híján egy szarvasgomba-szeletelővel vágta le az uborkaszeleteket.

Odett

  • Számára Budapest Európa legvarázslatosabb fővárosa, mert itt sok más városból is megtalálható valami: egy kis Berlin, London, de akár New York is.




  • Kedvenc helye a Filozófusok kertje – ami kitűnő randizóhely, ezt már többször is tesztelte.

Annak aki szereti a gint és a gin-tonikot, jó hír, hogy a Hendrick's egy kockás plédes, zenés piknikkel készül, ahol Odett fog énekelni, és ahol senki nem marad finom italok nélkül. Ehhez június 21-én a Liebling teraszára kell jönni.