Úgy tűnik, hogy az első júniusi hétvégén ránk rúgja az ajtót a nyár, de ez nem jelenti azt, hogy csak a vízparton lehet eltölteni a pünkösdi hétfővel megtoldott hosszú hétvégét, sőt.

Csütörtök

2015 júniusában indult a Brain Bar Budapest, amely az ember és a gép közötti határokat vizsgálja a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. Az esemény programja színesedik: sci-fi művésszel, eating designerrel, humanoid robotokat alkotó professzorral és hasonló érdekes szakmákat űzőkkel találkozhatsz idén.Vigyél, amit csak gondolsz a Botellónra, ahol nincs számla, nincs kidobó, nincs dresscode, nincs feszengés, csak szabadság. A helyszín a Szent Gellért-szobor.

Hans

Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét. Első amerikai és ausztrál turnéját követően 2017 nyarán visszatér Európába – június 1-jén Budapestre, a Sportarénába.A nemrégiben megjelent „Oceanfloor” mellett a Carbonfools még további 3 új dalt is előad a júniusi koncerteken. A „Bread War”, a „Rau Ceti’s Like” és „Silent Heath” szerzeményeket egyelőre kizárólag élőben hallhatod, de természetesen előkerülnek a korábbi slágerek is csütörtökön a Kobuciban.Péntek
Pénteken megválhatsz az eddig ágy alá gyömöszölt, költözésről költözésre hordozott, ikeás zsákokban halmozott, hordani sosem tervezett ruháidtól. Természetesen alkudhatsz is a Lakásvásáron.

A Móri borvidék 10 borásza jön össze Budapest kellős közepén, a Lánchíd lábánál. Frissítő gyöngyözőborok, csobbanós rozék és sillerek, izgalmas ezerjók várnak a 0-ás kilométerkő előtti placcon. A belépés ingyenes, csak a rendezvény poharát kell megvenni 1000 Ft-ért, melyhez egy móri welcomedrinket is adnak ajándékba.

Gasztronómiai szempontból Erzsébetváros körúton túli része nem egy pörgős környék, viszont szaporodnak a figyelemre méltó egységek, ahová érdemes betérni, ha arra visz az utunk. A Farmbistro és a The Goat Herder specialty kávézó mellett március óta már egy kis Kazinczy utcai vagányságot megidéző streetfood étkezde is színesíti a palettát.A Punnany Massif napjainkra a hazai zenei élet egyik meghatározó együttese. Az élő hangszerekre, zenekarra épülő funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző csapat első nagy nyári bulija a BudapestParkban lesz.Először lép fel a Toldi színpadán együtt Ramin Sayyah és Henri Gonzo, akik a live technót mixelik villanygitárral és széteffektelt énekdallamokkal, valamint élő perkával.

Szombat

Páratlan évet írunk, ami azt jelenti, hogy se Európa-, se világbajnokságot nem rendeznek, tehát a futballrajongók legfontosabb nyári eseménye a BL-döntő. Mivel most szombatra jelen állás szerint ragyogó időt mondanak, olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahol a szabad ég szurkolhatjátok végig a Juventus-Real Madrid finálét.Lesz most is, mi szem-szájnak ingere, mangalica, sertés, szürkemarhakolbászok, szörpök, gyümölcslevek, szószok, krémek, érik az eper, cseresznye, de lesz gomba is és tökmagolaj. Ezen a szombaton BodaiVera keramikus tart kézműves bemutatót, ahol megfigyelheted, hogyan lehet agyagból laptechnikával szépséges tárgyakat formázni a Pünkösdi Piacon a Rómain.

Az idei Stylewalker Day & Nighton képzőművészeti kiállítások, utcai textilinstalláció, számos workshop és még rengeteg program helyet kap, ráadásul a látogatóknak nemcsak kulturális és művészeti élményben lesz része, de jóval olcsóbban hozzá is juthatnak egyes magyar márkák termékeihez.Finskit bemutatkozó EP-je tavaly év végén jelent meg. Fél évvel az eredeti 120 BXL EP megjelenése után elkészült a remix minialbum is.

A 120 BXL Remixes június 2-án jelenik meg világszerte, egy nappal később pedig egy laza délutántól hajnalig tartó DJ maratonnal ünnepelhetsz a PONTOON-on.

Barokk műsor korhű hangszerekkel és a régi zene szupersztárjaival az évad utolsó #MidnightMusic koncertjén. A zenekar mellett a műfajban világsztárként ismert CarolynSampson korabeli jelmezben, frizurával és sminkben énekel majd, sőt, az is kiderül, milyenek is azok a kecses barokk mozdulatok.Vasárnap

Külföldről indult útjára a "brunch" őrület, s ez leginkább hétvégén ült gazdag kései villásreggeliket jelent. A pontos definíciótól most kicsit elrugaszkodván, a klasszikusabb budapesti reggelizőhelyeken és kávézókon túlmutatva, olyan helyek nagyszabású reggeli lehetőségeit mutatjuk be, ahol nemrégiben vezették be ezt az opciót. A bőséges reggelik egyedül is élvezetesek, de mi az evés örömét társasági eseményként is szeretjük megosztani. Ahogy a fogásokat is: egy falat kolbász innen, egy falat omlett onnan és mindezt le lehet fojtani egy szelet pitével is.

Ezeken a helyeken meg pláne!

Itt az eperszezon, és azonkívül, hogy olcsóbban hozzájuthatunk a gyümölcshöz, jó kikapcsolódás vagy közös baráti program lehet, ha együtt megyünk el saját kezűleg leszedni a pirosló gyümölcsöket. Budapesttől nem messze találunk pár helyet.A Zuboly nevű etnohiphop formációt ÁgostonBéla (Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes, Agostones) alapította. Broken etno – a Zuboly így határozza meg saját zenéjét, de nevezhetnénk sufnifolknak vagy népi bootlegnek is.

Vasárnap a Kobuci Kertben lépnek fel.A Rattus egy új megközelítésű sorozat a sötét, aljas tech-house zenéknek szentelve. A következő buli karmestere a berlini StephanHinz lesz, aki műfajában szinte egyedüliként live set-tel járja a világot.

Június 4-én 14 órára kell megérkezned a Battyhyánytérre, ha újra részt vennél azon a bizonyos hajós, Dunát járós, elektronikus ütemekkel túlfűtött bulin, vagyis a Cruisinon. Ezután az Európa hajó elhagyja a kikötőt, és 22:00-ig nagyjából végig mozgásban is marad. Mindeközben a fedélzeten, és még ennél is pontosabban a tetőteraszon olyan DJ-k zenéire táncolhatsz, mint Yvel & Tristan , James Grow, vagy Thomas Borza.

A dallamos alternatív rockzenét játszó Switchfoot nem csupán keresztény körökben ismert, hanem a mainstream zenei közegben is aktívan jelen vannak, fesztiválok rendszeres fellépői.

Első alkalommal érkeznek Magyarországra, méghozzá vasárnap az A38 Hajóra.
Hétfő

Páros hinta, amire a szülő is fel tud ülni, mozgássérült gyerekek által is használható libikóka, pelenkázós mosdó – csupa 21. századi jóság Budapest legújabb csúcsjátszóterén, amit Boldizsár tervezett. Egy kétéves kislánnyal fedeztük fel az új mesebirodalmat.Pünkösd hétfőjén a PünkösdiKirályság újra megnyitja kapuit és egész napos ingyenes családi és gyermekprogramokkal várja leendő lakóit és jövendőbeli uralkodóit, a TabánParkban és a Mesemúzeumban.

Vegyél részt egy olyan különleges programon, ahol egy 60 perces jógagyakorlással indíthatod a napot, majd StahlBarbara és HavaiGábor csodálatos akusztikus zenei kíséretével egy egészséges brunch menüt fogyaszthatsz el a Pázsit Étterem napfényes teraszán.A Monday Session következő eseményére Pünkösd napján az ötödik éve létező trió, a 12z feat. Áron Porteleki érkezik, ennek kapcsán hallhatsz tőlük egy átfogó életműkoncertet.Pár év kihagyás után ismét Magyarországon koncertezik a kanadai SkinnyPuppy. A zenekar abból a szcénából érkezik, amely a nyolcvanas-kilencvenes években megalapozta az elektro-indusztriált – ha lehet így nevezni ezt a dübörgő elektronikus alapokra, zajokra, samplerekre, szintetizátorokra, torzított énekre feszülő, gitárokat sem kikerülő műfajt.