A Pannónia utca és környéke elég erős szépségszalonokban, gyakorlatilag egymást érik a kozmetikák és fodrászatok. Kimondottan drogériákat is találunk, ám inkább a nagy nemzetközi láncok és ázsiai mindenes boltok vannak többségben. Pár hete megérkezett a Krémpatika, letisztult fehér portával, amolyan visszafogott shabby chic dizájnnal. Nem kapunk illatsokkot, ha elmegyünk előtte, de érdemes betérni, mert gyakorlatilag megdöbbentő árakon juthatunk hozzá a 100%-ban kézzel készült, vegán és állatkísérlet-mentes krémekhez, szappanokhoz, samponokhoz, ápolószerekhez.

Míg a férfiak többnyire beérik a létfontosságú piperefelszereléssel (fogkrém, tusfürdő, sampon), addig egy nő külön krémet használ szemkörnyékre, arcra, éjszakára-nappalra, télen és nyáron, szmogban és a tengerparton is. Elképesztő összegeket lehet költeni szemránckrémtől a tusfürdőig, szinte mindenre, ezért kész öngyilkosság betérni a nagyobb drogériákba. Ráadásul még akkor is durva összegek mehetnek el kozmetikumokra, ha jól tudjuk, hogy a márkát, a csomagolást, a marketinget, a szállítást és a rajtuk feltűntetett "optikai mennyiségű" hatóanyagokat fizetjük meg. Miért ne lehetne egy jó öletettel, szakemberekkel itthon, ráadásul Budapesten kisebb előállítási költséggel, letisztultabb csomagolással megalkotni egy márkát és azon belül néhány termékcsaládot?

Ezen a vonalon indult a családi vállalkozás, mely csupán egy év alatt forrotta ki magát. Egy budapesti üzemben, vegyész felügyeletével, gépi rásegítés nélkül készülnek a kozmetikumok, melyeket aztán csomagolás és cimkézés után a Pannónia utcai üzletben sorakoznak a polcokon. A bolt semmivel sem kevésbé menő, mint bármely kozmetikai márka üzlete és több, mint 25 féle termékkel találkozunk. Nem mondhatjuk rá, hogy natúrkozmetikum, mert minimális tartósítószerrel dolgoznak, ám ez annyira elenyésző mennyiség, s azért van szükség rá, mert egyébként pár hét alatt megromlanának. Természetesen bontatlanul a kis cimkéken jelölik meg a szavatossági időt és a komponenseket is megtaláljuk rajta.

Állatkísérletektől mentes, vegán az egész Krémpatika és csak előzetesen, olyan termékekkel találkozhatunk náluk, mint például körömvirágos arckrém 690 forintért, e-vitaminos szemkörnyékápoló és teafaolajos arcradír szintén 690 forintért, testvajak 790 forintért, fürdőgolyók 490 forintért, argánolajos, vagy sheavajas tusfürdők 490 forintért, samponok és kondícionálók 390-490 forintért, arclemosók 320-350 forintért. Kiszerelésekben az arckrémek 50 ml-esek, a kézkrémek 100 ml-esek, míg a samponok és tusfürdők 250 ml-esek. Van egy Blue Selection névre keresztelt klasszikus krém illatú termékcsaládjuk is, ami azoknak kedvez, akik annyira nem csábulnak el a csokoládé-cseresznyefavirág-makadámdió illatoktól.

A csomagolás tényleg a lehető legletisztultabb, ne várjunk arany borítást és bársony kötést, épp ezért tudják elérhető áron tartani a termékeket.

A kiszolgálás szintén családilag megoldott és nagyon készséges, bármiről kérdezhetünk, értő választ kapunk Tervben van webshop fejlesztése is, de egyelőre maradnak az üzletben és fizkai valójukban kommunikálnak a vásárlókkal a több, mint 100 éves egykori patikus pult mögül.