A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiváljának tartott esemény idén az ország mellett a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Az OTP Bank Gourmet Fesztivált május 18-21. között a megszokott helyén, a Millenáris Parkban rendezik.

A több mint 100 kiállítót felvonultató fesztiválon megkóstolhatod a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételei társaságában az ország legjobb borait, söreit, pálinkáit, és persze nem maradnak ki a kínálatból a legjobb cukrászdák, gourmet üzletek, sőt a street food sem.

Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb hazai éttermek séfjei. A hazai gasztronómia ismert arcain felül a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek majd május 18. és 21. között a Millenárison. Érkezik a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfje, továbbá ott lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, a lengyel Wojciech Amaro, aki saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot. Meghívták Anna Olson világhírű cukrászt, a Food Network TV műsorok sztárját és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. A hazai felhozatalt illetően természetesen minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf: színpadra lép SzéllTamás és a magyar Bocuse d’Or csapat.

Izgalmas programnak ígérkezik a "Hungarian Michelin all-star" vacsora, melynek főszereplői hazánk Michelin-csillagos éttermeinek séfjei, azaz Palágyi Eszter (Costes), MészárosÁdám (Onyx), SárköziÁkos (Borkonyha), TiagoSabarigo (Costes Downtown), valamint az ország egyik legjobbjának számító cukrászműhelyét vezető MihályiLászló (Mihályi Patisserie, Váci Desszertszalon) lesznek. Előzetes regisztráció mellett lehet majd befizetni a vacsorára. A további programokat illetően workshopokra, főzősulira, kenyérkészítésre, babakonyhára és egyéb hasonló érdekességekre lehet számítani.

Széll Tamással és a Bocuse d’Or csapattal való beszélgetéssel, majd a végén egy ünnepi eseménnyel zárul vasárnap a gasztroszínpad programja. “Régi álmunk válik valóra azzal, hogy idén már díjazzuk is a fesztivál legjobb kiállítóit és a legkiválóbb ételek készítőit. A szakmai zsűri mellett a közönség véleményére is számítunk.” – mondta a hétfői, a GastroArt-Electrolux Élménykonyhában megtartott sajtótájékoztatón GerendaiKároly, a Gourmet főszervezője.

A fesztiválra 3900 forintba kerül a napijegy, amelyhez több értékes ajándék (gasztromagazinok, sör, bor és pálinka kóstolók, borospohár stb.) jár.