Március a barlangok hónapja, „Barlangoljunk" címmel egy országos programot hirdettek.

A Magyar Nemzeti Parkok és a Magyar Turisztikai Ügynökség célja, hogy hazánk látogatható barlangjait megismertessék a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel.

Sokszor bele sem gondolunk, hogy nem kell egészen Aggtelekig elzarándokolnunk, ha sisakkal a fejünkön a szűk nyílásokban kúsznánk-másznánk, hiszen Budapesten is több látogatható barlangot találunk.

A program keretében 10 százalékos kedvezménnyel válthatunk belépőt a Pál-völgyi- vagy a Szemlő-hegyi-barlangba egész márciusban, mától vasárnapig minden látogató kedvezményes kombinált belépőjegyet vásárolhat, a túra után pedig egy sorsoláson is részt vehet, ahol nemzeti parkos ajándéktárgyak találnak gazdára. A rendezvénysorozat két időpontban interaktív földrajzórákat is kínál, nem csak gyerekeknek: március 16-án és 24-én „Föld alatti világ a főváros alatt” címmel szerveznek barlangtúrát, ehhez kapcsolódik egy előadás és egy játékos kiállítás. A találkozó 11 és 13 órakor lesz a Szemlő-hegyi-barlangnál (1025 Pusztaszeri út 35.), a túra hossza 600 m, időtartama 2 óra.

Bejelentkezés szükséges, bővebb információt itt találtok.