Február és ezzel együtt a tél utolsó hétvégéje jön farsangi bulikkal, de ami ennél is jobb hír, hogy a tavasz illatát megérezve szabadban tartott gasztrofesztiválok garmadáját rendezik a következő napokban.

Csütörtök
Ha érdekelnek a legújabb cseh filmek, de a legközelebbi cseh mozit is túl messze lévőnek találod, akkor gond egy szál se, mert a Cseh Filmkarnevál idén is elhozza a legjobbakat február 22. és 26. között.

A d'n'b-vel, dubsteppel, dancehallal kacérkodó, de alapvetően soulénekes-dalszerző AlexClare novemberben jelentette meg harmadik albumát. A lemez februári turnéján visszatér Budapestre, hogy ezúttal az A38 Hajón, egy forró hangulatú klubkoncerten adja elő új dalait, és persze a Too Close-t, meg a többi slágerét.A Speiz Boiz egy funk és hip-hop hagyományokat követő trió. A tagok régóta zenélnek együtt más formációkban (Soul Clap, Amoeba, Fixi4).

Koncertjeiken alapvetés a grúvzene bólogató élménye, de a jazz hullámzásától sem mentesek az összejövetelek, melyek egyike most csütörtökön lesz a Toldiban.

Péntek

A harmadik születésnap alkalmából ezúttal egy hosszú asztalos vacsora helyett egy buja házi bálba invitálnak mindenkit, ahová maszkban várják a titkos társaság tagjait. A misztikus szereplők ízinstallációit egy titkos stúdióban hívják életre, egy letisztult loft lakásban, amelyet erre az alkalomra rendeznek be. A téma a báli szezon provokatív motívumainak, esetükben a barátságos szellemeknek, a maszkoknak és a láthatatlan világ lakóinak állít teret. Ez a Club Spectre.

több mint 50-féle hagyományos és új vonalas fánk, streetfood, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. Az ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok kísérik.n streetfood arénává változik a Millenáris
B épülete. A város legjobb foodtruck-jai, összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült street food-okat egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.Február - és a farsang - utolsó hétvégéjén várnak egy Idén is az ország minden részéről érkeznek éttermek, termelők, és persze a Hold utcai piac állandó bérlői is meglepetésekkel készülnek. Jó hír, hogy lesz fűtés is, kísérőprogramok, zene, hangulat - a belépés pedig ezúttal is ingyenes a Töltött Hold Gasztrovíkendre.

A kilencvenes évtized ikonikus popegyüttese egy show erejéig ismét összeáll.

Áj láv jú” című koncertjükkel töltik meg a Papp László Budapest Sportarénát a Rapülők.

egy rendhagyó, karneváli hangulatú partival várnak a Dürerben.

A soron következő külföldi fellépő (Tisoki) egyenesen Londonból, a műfaj hazájából érkezik azért, hogy egy igazán kemény, alvilági dubstep bulit tartson.

Léteznek elvek, meg 18:00 után nem evés és a hétvégét otthon töltős tervek, de, ha egyszer elszabadulunk az éjszakában, akkor nem szép dolog hamar befékezni. Pláne, hogy pár év alatt a sztenderd gyrosos felhozatalt felváltotta egy változatosabb és olykor minőségibb éjszaka is nyitvatartó streetfood kínálat. Persze vannak azok az éjszakák, amikor telefonnyomkodás nélkül az első adódó és nyitva tartó helyre beszédülünk, de ha már ilyen jól állunk színvonalasabb, vagy valamiért szerethető helyek terén is, akkor miért ne jegyezzünk meg párat.

Szombat

már harmadik alkalommal szervezi meg a BBU a föld alatti futást, melynek helyszíne a kőbányai pincerendszer lesz. Az esemény különlegessége a szervezők szerint az, hogy a futás és a versenyzés élményén kívül számos izgalmas és látványos impulzus vár a föld alá futókra.Farsang & disznótoros buli lesz a Margitutcakilencben koncerttel és óriásmulatsággal, melyen a DynamiteDudes zenél. A vendégek készülhetnek jelmezekkel, mert beöltözni érdemes, indokolt és hasznos lesz - a legjobb jelmezt díjazni fogják.

Fájó kimondani, de lassan 20 éve volt a 2000. év jubileuma és a visszatekintések során mindenki sírva röhögött az akkor viselt ruháinkban készült képeken.

pontosan ezt az időszakot fogják felidézni a BRKLYN-ban.

Megújul az AkváriumKlub
VOLT Music Barja - Új névvel, új designnal és új programokkal indítja a szezont a VOLT-Lokál.

A nyitó hétvégét HenrySaiz vezényli, aki az egyik legfelkapottabb DJ jelenleg az elektronikus szcénában.VasárnapA Baotiful különleges japán ajánlata ezúttal a Ramen leves, Panko morzsában rántott csirkés bao és egy különleges meglepetés desszert lesz, ezen túl pedig elsőként Budapesten az udvaron faszénen is

Zárásként koncert, streetfood, kürtőskalács, kenyérlángos, jótékonysági fánksütés, rock&roll party, tűzzsonglőrök, maszkabál és gólyalábasok, fotószalon és jelmeztár vár Buda legszínesebb télbúcsúztatóján