Közel a tavasz, így várható, hogy egyre több meghirdetett sportesemény jön majd velünk szembe, ám most egy nem mindennapi eseményen vehetünk részt.

Február 25-én már harmadik alkalommal szervezi meg a BBU a föld alatti futást, melynek helyszíne a kőbányai pincerendszer lesz. Az esemény különlegessége a szervezők szerint az, hogy a futás és a versenyzés élményén túl számos izgalmas és látványos impulzus vár a föld alá futókra. Minden korosztályt és kondícióban lévőt várnak ezen a napon. A föld felett lesz ovis, sulis és családi futam (300, 700 és 1400 m), illetve egy 4 km-es alagút kör, egy alagút minimaraton (7 km) és egy félmaraton (21 km).

Akik pedig inkább a sétát választják, azok reggel 9 órától barangolhatják be egy alagúttúra keretei között a föld alatti labirintust.

A túra nem teljesítménytúra, célja az, hogy bemutassa a pincerendszert, megismertesse múltját és történelmét, ebben egy túravezető lesz a segítségünkre. Az alagútrendszerben a túrázók is átélhetik azokat a különleges élményeket, melyeket a rendezvényre kiépített effektek és animációk nyújtanak.

Részletek és előnevezés itt, Facebook-esemény