Egy nagyon vagány programnak ad idén is otthont az ÁRKÁD, melynek keretében egy fűtött, kényelmes beltéri környezetben nézhetjük meg az eredetileg terepre szánt bringák és "lovasaik" vetélkedését a DownMall Európa-bajnokság hazai futamán.

Képzeljük el, hogy állunk egy budapesti plázában, és a mozgólépcsőn lerobog pár downhilles bringával, bukósisakban, őrületes tempóban, vagy éppen röpködnek kerékpárjukkal együtt a levegőben a fejünk és az ugrató fölött. Most ezt az élményt élhetjük át az ÁRKÁD-ban február első szombatján.

Az Eastern Gravity csapata a hegyekről leszáguldó downhill stílust honosította meg – meglepő módon nem terepen, hanem – plázákban. Hat éve tűzte ki azt célul, hogy beltéren fogják szórakoztatni a közönséget extrémbringás produkcióikkal. Az évek alatt mára már több nagyváros lett részese a kalandnak, ezzel egy európai versenyrendszert alkotva. A DownMall Európa-bajnokság hazai futamának, illetve a leglátványosabb beltéri mutatványoknak tavalyhoz hasonlóan idén is az ÁRKÁD ad otthont.

Az adrenalint bevásárlóközpontokban hajtó Eastern Gravity csapata trükkjeinek és a DownMall 2017-es Európa-bajnoki futamainak a magyarországi állomáson február 4-én, szombaton 13.00 és 17.00 között lehetünk szemtanúi. A Csehországból indult kezdeményezés első és második fordulóját Essenben, valamint Frankfurtban tartották, a harmadik alkalom házigazdája lesz Budapest, a sorozat pedig február 11-én Prágában zárul. Az itthoni rendezvényen 30 belevaló versenyző méri össze bátorságát és rátermettségét, ráadásul egy újratervezett pályán. A csapatnak beterveztek négy mozgólépcsőt, egy termetes ugratót, negyedcsövet és szintugrást is. A pálya a tavalyinál rövidebb, de a sok szűk kanyar miatt technikásabb.

Az izgulás után még több lehetőség áll a szórakozásunkra, ugyanis a DownMall versenyek mellett BMX és Mountain Bike freestyle bemutatókkal is lenyűgöznek majd minket. Kategóriánként 4-4 induló lesz, a három forduló után pedig egy nagydöntő.

A jó hír, hogy nem kell február 4-ig várnunk, ha belepillantanánk az extrém sport titkaiba, a szervezők ugyanis már egy héttel a rendezvény előtt felállítanak egy DownMall tematikájú installációt az ÁRKÁD-ban, ahol a szombati versenynap pontos menetrendje mellett megnézhetjük a versenysorozat trófeáit, láthatóak az indulók versenyprofiljai, illetve válogatásvideókat is vetítenek a leglátványosabb jelenetekből.Aki pedig szeretne hazavinni is valami kis emléket, lesz lehetőség DownMall ajándéktárgyakat és kiegészítőket is vásárolni, így a legnagyobb rajongók idejekorán beszerezhetik relikviáikat. Az esemény házigazdája idén is Králik Dániel, hazánk egyik legjobb extrémsport fotósa, valamint Nagy Levente magyar bajnok wakeboardos lesz.