Ha már Süss Nándornak hívnak egy sétányt, akkor legyen rajta cukrászda is. Jelentjük, három hónapja már van: Édes Pötty a neve és a mostanában népszerű "mentes"-vonalat képviseli. Nem kell megijedni ettől, sőt, ha cukros süteménnyel lepnéd meg magad, gond nélkül megteheted, csak egy kicsit lejjebbre kell fókuszálni a nézőpontot a hűtőpultban.

A gépészmérnökről elnevezett MOM Park mögötti sétányon található kis cukrászda csapásvonalát nem az egyébként nádcukor felhasználásával készült sütemények jelentik, hanem a cukor-, glutén-, laktóz-, és tojásmentes házias finomságok.

Utóbbi jelző esetükben szó szerint értendő, ugyanis a családi bizniszként létrehozott ÉdesPötty négy évvel ezelőtt Kecskemétről indult. Kezdetben csupán megrendelésre gyártották a sütiket, aztán nyitottak egy mintaboltot, a sikerek pedig egészen Budapestig repítették a famíliát.

A fővárosban is tovább haladtak az egészséges úton, bár a sütemények minden esetben a kecskeméti üzemben készülnek és frissen érkeznek Budapestre – ebből következik, hogy ebben a cukrászdában semmiféle előre gyártott vagy fagyasztott dolgot nem kapni.

Az alapanyagok között sincs mesterséges, valamennyi hozzávaló, például a mandulaliszt, a természetes valójában kerül bele a süteménybe. Vagy a tortába, merthogy megrendelésre szinte bármilyen kívánságot teljesítenek, mármint ami a vágyott formatortát illeti.

A paleosüteményeket illetően büszkék arra, hogy ha "bekötött szemmel" megkóstolja az ember őket, nem tudja megmondani, hogy paleofalatokat ízlel éppen vagy hagyományosat. Árait tekintve a középkategóriába sorolható a paleolistán: egy nagyobb szelet ilyen jellegű torta – a trüffeltől a banánoson át a gesztenyéig – 850 forintot kóstál.

A legnagyobb kedvencnek a 8 (!) hónapon át tartó recept-kísérletezés eredményeként született krémest tartják, melyre azt kell mondanunk, megérte ennyit foglalkozni vele. Rég ettünk ilyen puha és lágy, kellemesen édes krémest, roppanós tetővel. Mindenképp érdemes kipróbálni.Mint ahogy a kvázi saját fejlesztésű, szintén hozzáadott cukor nélküli kekszes-túrós süteményt vagy a mandulalisztből készült paleozserbót (ilyet se nagyon kapni máshol), mert nemcsak finomak, hanem egészségesek is, a cukorriadó megfújása nélkül, bátran lehet fogyasztani belőlük.

Édes Pötty
Facebook

Cím:

1123 Budapest, Süss Nándor sétány