A Hold utcai piac legfőképpen az éttermeiről vált híressé, az ismert séfek produktumai mellett azonban egy ilyen helyen elmaradhatatlan jelenség a lángos. Meglepő módon a küldetés teljesítését az olasz gasztronómia kapcsán jól ismert Gianni vállata fel, és megnyitotta a Fritú nevű helyet, melynek célja, hogy forradalmasítsa a műfajt. A csapat folyamatosan új ízeken gondolkodik, fontos nekik a tészta minősége és a szezonalitás. Kipróbáltuk.

Egy piacon elengedhetetlen a lángos, amely bevásárláshoz vagy csak ebédre kiváló fogás lehet. A Holdutcaipiac sokáig nem erről a vonalról volt híres, viszont ma már minden oka megvan rá, hogy ezen a területen is elismerjék az idelátogatók.

Az olasz éttermeiről ismert Gianni vállalta a legősibb magyar street food belvárosi megreformálását, és elindította a Fritú-projektet, amely a piac alsó szintjén, a Vadász utca felőli bejáratnál található. A helyen a “békebeli” sajtos és tejfölös (320-540 Ft) lehetőségek mellett különböző töltött opciók (650 Ft), illetve házi specialítások is előfordulnak.

Mi egy klasszikus sajtos-tejfölös változatot, egy hagymalekvárosat illetve egy bolognai raguval töltött változatot kóstoltunk: a tészta puha volt, nem tocsogott az olajban, a hagymalekvárról azt gondoljuk, hogy akár önmagában is szívesen ennénk, a bolognais pedig kiválóan ötvözte a magyar életérzést az olaszossal, annak ellenére, hogy állítólag ez nem olasz bolognai, hanem olyan, amilyet a magyarok annak képzelnek.

Különlegesség a helyen egyébként még a pizzafritta, ami igazából egy lángos, csak a szokásos feltétek helyett mediterrán hozzávalók (paradicsomszósz, mozzarella, bazsalikom) kerülnek rá.

A folyamatosan kísérletező Fritú minden vendégének kikéri a véleményét a recepttel és esetleges új ötletekkel kapcsolatban.

Fritú Cím: 1051 Budapest, Hold utca 13.


Facebook