Így, hogy vége a karácsonynak, és nincs már kifogás nagy lakmározásokra, itt az idő, hogy bejglihegyek helyett edzőtermeket kezdjük el feltérképezni. A mi legelső tippünk erre a Nr1 Fitness, ami azért működik jól, mert nincs túlbonyolítva. A hiedelmekkel ellentétben nem szükségszerű, hogy egy jó edzőterem drága legyen, sőt ez a hely éppen azzal a misszióval jött létre, hogy minél több ember számára tegye vonzóvá és könnyen kivitelezhetővé az edzést. Kíváncsiak voltunk, ezt hogyan valósítják meg, úgyhogy magunkra kapva a tréningruhát ellátogattunk az Oktogonhoz közeli terembe.

A Nr1 Fitness úgy jött létre, hogy két norvég srác, Ivar Braatveit és Henrik Thorsnes felfigyelt rá, hogy nem nagyon van Budapest belvárosában megfizethető, könnyen elérhető és mellé modern, igényes edzőterem. Így hát alapítottak egyet. Egy olyat, ami egyrészt professzionális a berendezést és stáb felkészültségét tekintve, másrészt pedig teljesen fiatalos, laza lendülettel járul hozzá az sportos és egészséges mindennapokhoz. A missziójuk, hogy mindenki számára megfizethetővé tegyék a minőségi edzést úgy, hogy közben mosolyt csalnak a vendég arcára.

A koncepció nagyon szimpatikus, a helyszínt pedig lehetetlen elvéteni: az érintett, Aradi utcai irodaház alsó szintjének ablakain narancssárga matricák jelzik, hogy jó helyen járunk. Az egyik nagy előnye az irodaházba költözésnek, hogy rendelkezésre áll egy nagyparkolóház, valamint, hogy 0-24-ben tud üzemelni a terem, vagyis akár hajnali 2-kor is lehet jönni edzeni. És ahogy hallottuk, vannak is, akik ilyenkor jönnek. Ha ez a merész időpont nem is mindenkit villanyoz fel, a hosszú nyitvatartással járó szabadság mindenképpen vonzó és teljesen egyedi a belvárosban.

A kezdőknek a belépéssel együtt jár egy gyorstalpaló a gépekkel kapcsolatban: így történt, hogy minket is az egyik személyi edző vett szárnyai alá (az első teljes értékű személyi edzés amúgy 2500 Ft), és vezetett körbe az amúgy nem nagy, de vadi új felszerelésekkel teli helyiségben. Van itt minden: futópad, evezőpad, húzódzkodóállvány, TRX, súlyzók. Ha még az ismerkedés fázisában vagyunk ezekkel az eszközökkel, kezdésnek nyugodtan kérhetünk egy alapgyakorlatokat felvonultató edzéstervet.

Ha pedig már eljutunk az edzés részig, igazán lehet élvezni a hely adottságait: szól a zene, nézelődhetünk kifelé az utcára vagy olvasgathatjuk a falra pingált buzdító gondolatokat, vagyis laza, kellemes hangulatban építhetjük az izmainkat és égethetjük a zsírt. Mi és ti és bárki. Mert a cél az, hogy tényleg kortól, nemtől, származástól függetlenül mindenki magáénak érezze ezt a fitnesztermet. Egy igazi nemzetközi közegről van szó egyébként; ottjártunkkor sok angol szófoszlányt csíptünk el, és később azt is megtudtuk, hogy közel 40 különböző nemzetiségű tag jár ide rendszeresen, köztük sok diák. Itt a közvetlenség adja meg az alaphangnemet, így egyáltalán nem fura, ha valaki időnként beiktat egy hosszabb beszélgetést két húzóckodás közé.

Nagyon jó tehát a légkör, profi a csapat, modernek a gépek, és a januárt máris egy klassz akcióval indítják: az első 100 januári feliratkozó 6999 Ft-ért vásárolhatja meg a havi tagságát, a leggyorsabbak pedig még sporttáskát is kaphatnak ajándékba.A bérleteket egyébként online tudjuk beszerezni, és ha ez megvolt, kapunk egy belépő kódot, amivel szabadon járhatunk-kelhetünk. Az árakról és kedvezményekről ITT tájékozódhattok.