December első hétvégéje már az ünnepi készülődés jegyében telik, hiszen újabb adventi programok lesznek, lehet már diót törni, és a tunyulás ellen Mikulásokkal futni.

Csütörtök​Az idei Izraeli Filmhét programját az esemény sokéves múltra visszatekintő hagyományának tiszteletére állították össze. A filmhét 1996-os születése óta eltelt évek filmfelhozatalából reprezentál alkotásokat, a 2016-os évet pedig új bemutatók képviselik.

25 éves a Roncsfilm! A készülő folytatás árnyékában mindezt újranézéssel és bulival ünneplik, méghozzá az alkotókkal együtt.

A filmet 35 mm-es kópiáról vetítik csütörtökön a Toldi moziban.Az adventi készülődés egyik megkerülhetetlen eseményének számít évtizedek óta a Magyar Állami Operaház Diótörő-sorozata.

December 1. és 30. között minden eddiginél több, összesen 26 előadással készül a Magyar Nemzeti Balett Csajkovszkij mesterművéből, aminek előadásait idén is vásári forgatag, kóruskoncertek és adománygyűjtés kíséri.PéntekA kultikus underground zenekar, az Európa Kiadó tizennégy évvel ezelőtt lényegében az A38 Hajón alakult újjá. Az azóta folyamatosan aktív együttes most visszatér a hajóra, hogy nagyszabású dupla koncerten mutassa be új albumát.

Várnak mindenkit december 2. és 2017. január 2. között a Bálna Budapest épületébe és annak teraszára, a Bálna Advent Fesztivál ugyanis számos programmal készül a 2016-os karácsonyi szezonra.

December 2-án végre Magyarországra érkezik az elektronikus műfaj újonnan feltörekvő formációja, a Basecamp, hogy egy parádés bulit csapjon a DürerKert közönsége számára.A Dope Calypso hamarosan megjelenő legújabb nagylemeze, azaz a 'mau mau' lemezbemutató koncertje december 2-án lesz a Kuplungban, a No Eves, és a Run Over Dogs társaságában.SzombatA Mikulás Sziget Run egy 5 km hosszú, ingyenes futás a Margitszigeten, ahol a futással éppen most ismerkedőktől kezdve egészen a profikig mindenkit szívesen látnak szombat délelőtt.

Az Élesztő megnyitja saját nagy testvérét, a Food Truck Udvart a volt Kilián laktanya udvarán. A körút legnagyobb street food-plázáját és sörkertjét a skót Brewdog sörfőzője, Mathis Seliger nyitja meg az Élesztő alapítóival karöltve.

Ettől a naptól 10 food truck fogja kóstoltatni a téli menüjét – grillszendvicset, vegán ételeket, gnocchit, hamburgert, barbeque-t és sok egyebet – az Élesztő pultja pedig a nagy klasszikusok és az új gerillák mellett bemutatja a Kísérleti Nyúl nevű sörét egy, a nyitás küszöbén álló ferencvárosi sörfőzdétől.

A FEI Fogathajtó Világkupa a Nemzetközi Lovas Szövetség által kiírt téli fedett pályás versenysorozat, melyre a világ 10 legjobb hajtója kvalifikálódik a nyári versenyek során pontrendszer szerint, köztük két magyar, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József. Hétvégén a BudapestArénában rendezik az eseményt.Peter Cornely, azaz Karotte december 3-án immár hatodik alkalommal látogat Budapestre, a Hi!Fly meghívására. Táncot ígér újra, aminek akkor lesz csak vége, ha már teljesen kimerültetek, nem véletlenül választotta a Corvin Clubot helyszínül.A Hajóra érkező Liquid Soul, azaz Nicola Capobianco még szinte gyerekként lépett a progresszív trance ösvényére, hogy azután meghódítsa hazáját, Svájcot, majd a fél világot. Zenéje egyszerre üt és simogat.

Az 5 éves születésnapját ünneplő Tetoválók Éjszakája december 3-án újra beköltözik a Dürlinbe és a DürerKertbe. Ismét megjelenik a magyar tetoválók krémjének nagy része, több mint 100 művész, hogy ingyen készítsen tetoválásokat, amiket az érvényes jeggyel rendelkező látogatók sorsolás során nyerhetnek meg.VasárnapVasárnap jön a Mikulás a KIOSK-ba. Lehet tőle kérni, kérdezni, érdeklődni a rénszarvasok és Rudolf hogylétéről, és nem érkezik üres kézzel.

Természetesen a szervezők is készülnek, és igazi játékvárossá alakítják a KIOSK-ot, animátor manókkal és vidám programokkal.

Ha már futottál velük, tudod, mit nem hagyhatsz ki idén sem, ha még nem futottál együtt több száz MikuLÁSSal, most megteheted. Az esemény duplán jó, hiszen nemcsak a vonalaidnak kedvezhetsz, hanem a Szabadidős Sportegyesületének is, hiszen részvételeddel a LÁSS működését támogatod.

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően LúdasMatyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg DargayAttila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében vasárnap az Urániában. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.