November 19-én, szombaton egy – nem csak a gyerekeknek szóló – ingyenes családi napot tartanak a Bálnában, ünnep előtti ráhangolódásként. Jön az első BudapestKids nap, ahol a szülők és a gyerekek is jól érezhetik magukat.

Idén létrejött egy új közösség, a BudapestKids, mely a közösségi oldalakon már jó sok tagot számlál, és melynek célja, hogy a Budapesten élő családokat, és szülőket összefogja. Az ötletgazda a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

volt, amely ennek apropóján most egy eseményt is szervez, méghozzá a Bálnába, ahol anyukák, apukák és gyerekek együtt lehetnek szombaton, és jól érezhetik magukat, a színes programok társaságában. A Fővárosi Önkormányzat által támogatott projekt azért is fontos, mert nem utolsó cél gyerekbarátabbá tenni a fővárost és azt a környezetet, ahol megfordulnak a családok, főleg az ünnepi időszak előtt. Így a ráhangolódásképpen szerveződő közösségi rendezvény az első állomása lesz a BudapestKids eseménysorozatának.

Olyan fellépők színesítik a programot, akiket nemcsak a gyerekek, de a szülők is szívesen hallgatnak majd: Szalóki Ági, az Alma Együttes és Kovácsovics Fruzsina szórakoztat majd mindenkit az első BudapestKids Családi Napon. A kreatívabb gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is tartanak, Budapest kreatív szemmel témakörben, de leülhetünk velük logikai játékokkal is bíbelődni, kint lesz a Magic Box, a táncos lábúak pedig a Fonó zenei táncházában rophatják.

A kihagyhatatlan mese is jelen lesz a délutánon, mesefilmeket vetítenek majd, készül majd mézeskalács is, a kisebbeket baba- és családi játszótérrel, koncertekkel és bábszínházzal, a pályaválasztás előtt álló nagyobbakat pedig karriertanácsadással várják. November 19-én, szombaton tehát egy jó kis gyerekes bulival és aktív szórakozással várnak a Bálnában mindenkit, délelőttől kora estig.