Nincs mit szépíteni: megérkezett a hideg idő, vagyis el lehet kezdeni kutakodni beltéri programok után. Ilyenkor teli találat a masszázs, ami jócskán fel tudja melengetni a zsigereket, és közben még helyre is rak néhány elgémberedett porcikát. Az óbudai Thai Massage Szalonban mindez thai módra történik: 4 Thaiföldről származó, tizenéve szakmában lévő masszőzhöz jelentkezhetünk be tradicionális (ropogtató) és olajos (relaxáló) masszázsra, ami igény szerint érint talpat, hátat vagy egész testet. És valahol útközben lelket is.

A thai masszázsról bizonyára mindenkinek van egy elképzelése, de a helyzet az, hogy nem olyan fájdalmas dolog ez, mint amilyennek először gondoljuk. Ezt saját bőrünkön tapasztaltuk meg, amikor elengedve mindenféle filmből és szóbeszédből eredeztethető fenntartást, ellátogattunk az óbudai Orchidea Thai Massage Szalonba.

A szalon a Bécsi út kijjebb eső részén található, de 260A vagy 160-as busszal és autóval is kényelmesen meg tudjuk közelíteni (van ingyenes parkolási lehetőség). Az első emeleti, több mint 200 négyzetméteres térben egymás mellett működik szépség (ICON Beauty) és masszázs szalon, vagyis akár egész napos szépülő és regenerálódó programokat is szervezhetünk ide hajvágással, kozmetikai kezelésekkel együtt. Mi most ennek ellenére a masszázs részre fókuszáltunk, ami 5 szobából és egy páros lábmasszázsra kialakított, spanyol fallal elszeparált részből áll.

A berendezés minden részletében a Távol-Keletet idézi: mély, sötét színek dominálnak, baldachinok szegélyezik az ágyakat, Buddhát és elefántokat ábrázoló szobrok szolgálnak díszítő elemként, a háttérben keleti zene szól és gyertyák égnek. Hangulatban tehát hamar megérkezünk célállomásunkra, a mosoly országába, és ekkor még el sem kezdődött a masszázs.Alapvetően két típus; tradicionális és olajos masszázs közül választhatunk. Előbbi az alaposan átmozgató, nyújtó, "kiropogtató" fajta, amit az ülő munkát végzőknek és hátfájósaknak ajánlunk. Már egy alkalom után is érezhető a felszabadító hatás, de egyébként kétheti ismétlést javasolnak.

Az olajos masszázs a relaxáló változat, amit izomlazításra ajánlanak, és így, téli időszakban meleg kókuszolajjal is kérhetjük.

Ezen belül pedig sokféle variáció létezik, félórás kézmasszázstól (2500 Ft) a páros masszázson át (16000 Ft) a 120 perces, négykezes testmasszázsig (19500 Ft).

Az élmény attól lesz igazán minőségi, hogy a szalon thai masszőzei tizenéves tapasztalattal rendelkeznek, és ez érezhető minden mozdulatukon. Így egészen könnyű elengednie magát az embernek a csinosan előkészített ágyon. Az ágyak egyébként vitathatatlanul kulcsfontosságúak bármilyen masszázs szalon tekintetében, és itt szerencsére kellő figyelem fordul rájuk: a Németországból származó darabok szélesek és nagyon kényelmesek.

Jó hír még, hogy az Orchidea masszázsai a karácsonyfa alá is beférnek ajándékutalványok formájában, amiket beszerezhetünk a szalonban vagy megrendelhetünk online, a honlapon. Pároknak jó tipp lehet a romantikus tradicionális páros masszázs, ami mellé ajándék pezsgő, virág, de még desszert és persze a párunk társasága jár. A thai masszázs tehát jól működik élményajándékként is, de mi mindenkit biztatunk rá, hogy saját magát is nevezze be erre a különleges programra.