Néhány hete még nem gondoltuk volna, hogy a novemberi programajánló egyik zászlóshajója a Vörösmarty téri karácsonyi vásár lesz, de mivel november közepén már lehet ott forralt bort kortyolgatni, így az lett. Természetesen sok kiváló egyéb eseményt gyűjtöttünk még össze a főleg koncert- és bulifelhozatalban erős hónapból.

KoncertAz Il Grande Misteri The Family Gospel School of Humanity for the current times című kezdeményezés keretein belül Andrea Bocelli november 5-én ingyenes koncertet ad Budapesten a Szent István-bazilikában.

A tíz évvel ezelőtt berobbant Wolfmother, az ausztrál vintage rock egyik legalapvetőbb, Grammy­-díjas, sokszoros platinalemezes együttese először jár Magyarországon. Andrew Stockdale és társai februárban megjelent új nagylemezüket mutatják be az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban november 9-én ‒ persze a régi nagy slágerek sem maradnak el.

“Azt kell mondanom, hogy olyan dalokat is játszani fogunk, amelyekre már megesküdtem, hogy soha többé nem játszom el.” Ezek a Placebo énekesének, Brian Molkónak a szavai. Hogy betartja-e a őket a 20 éves jubileumi koncerten, november 11-én kiderül.21 év után búcsúzik a zenekar az aktív zenei élettől. Várnak szeretettel mindenkit, aki kíváncsi egy utolsó, különleges, maratoni hosszúságú Blind Myself koncertre, melyen az újabb dalok mellett számos régi szerzemény is felcsendül majd ex-blind tagokkal kiegészülve a színpadon november 12-én a Dürerben.

A meglepetéseiről és újításairól híres Quimby 25-ik születésnapja alkalmából közönségét egy rendhagyó összművészeti utazással lepi meg idén november 26-án. E napon a budapesti Aréna egy "Nagyteátrummá" változik.November 28-án utánozhatatlan ütemek töltik meg a Budapest Arénát. Egy este, egy színpadon lesznek az electro-swing úttörője, Parov Stelar és a hazai hiphop szabad szájú fenegyerekei, a Punnany Massif.

BuliBudapestre is elérkezik az évek óta Európa nagyvárosaiban megszervezett, világszínvonalú rendezvény, a nagyszabású PartyLike Gatsby.

Számos művész, mint burlesque-, charleston, balett és lindy hop táncosok, artisták, cirkuszi mutatványosok továbbá légtáncosok nyújtanak majd nem akármilyen élményt november 5-én.

Az elektronikus zene úttörője, az angol Autechre, a májusban megjelent 'elseq 1-5' korong anyagával európai turnéra indul idén ősszel. A turné hazai állomásán a legendásan teljesen sötét live show mellett, a manchesteri duó által kurrált fellépők is velük tartanak:

RussellHaswell, valamint AndyMaddocks is az Akvárium Klub színpadára lép majd november 7-én.

Az Ötkert és az MoziCom újra összefogott és ismét megrendezi a legnagyobb filmesbulitnovember 12-én. És ha szerencséd van, még a moziterembe is bejuthatsz egyenesen a premier előtti vetítésre. Megtudhatod azt, amit Harry Potter is tudott.

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb '90-es évek fesztiválja, a TotalDance idén ősszel is elhozza nektek a’90-es évek legjobb külföldi és hazai sztárjait. November 19-én

fellépnek:

Vengaboys, Dr. Alban, Nana, DJ Sash, Corona, TNT, AD Stúdió, Groovehouse, UFO, Sipos F. Tamás.

Klaudia Gawlas rendkívüli érzékkel ragadja meg játéka a hallgatóságot, legyen az egy 20 ezres mayday, vagy akár egy pár száz fős földalatti bunker buli. Klaudia közvetlensége feszes tempóval és precíziós mixtechnikával párosul, tökéletes elegye egy vérbeli technoestnek november 19-én a Corvin Clubban.Fesztivál

Már november közepén megnyílik az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén. Az évente 3-400 ezer turistát vonzó esemény az utóbbi években számos átalakuláson ment keresztül, idén is változatos kínálattal és programmal érkezik.November 11-én Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválján, Bónusz Electronic Music Festivalon a budapesti Hungexpón négy helyszínen, közel 40 DJ-t és producert láthatsz a nemzetközi és hazai szcéna legjavából.Masszív eseménysorral, 27 koncerttel, 20 szakmai programmal, 200 meghívott szakemberrel készül dobbantani november 16. és 21. között Magyarország első showcase fesztiválja, ami ugyanannyira szól a szakmának, mint a zenerajongó- és értő tömegeknek.November 17-20. között a Művész mozi és a Kino ad helyet az 5. Budapesti Zsidó Filmfesztiválnak, amely a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait hozza Magyarországra az elmúlt évből.

Magyarország legnagyobb múltú, és legrangosabb tetováló eseményének , a 9. Budapest Tattoo Expónak ez alkalommal az Akvárium Klubot választották házigazdának. Az Expo ideje alatt három helyszínen, több mint 100 neves magyar tetoválóművész fogja bőrbe vinni az egyedi elképzeléseit november 19-én és 20-án.

GasztroAz alapnak számító TerraHungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl, idén már külföldi borászok is kiállítanak majd a Mitiszol Fesztiválon.

A több mint 100 bor mellett hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a november 12-ei rendezvényre.

Idén már tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Újbor és Sajt Fesztivált a városligeti Vajdahunyad várának Magyar Mezőgazdasági Múzeumában. Kóstold meg hazánk legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit november végén!MoziAz ünnepi válogatásban a Corvinbannovember 5-én és 6-án olyan fikciós és dokumentumfilmeket vetítenek, melyek méltó mozgóképes emléket állítottak a hatvan évvel ezelőtti eseményeknek. Kiegészítették olyan játékfilmekkel is, melyek 1956-ban készültek, s hogy a korkép teljes legyen, számos olyan klasszikust is láthat a közönség, mely ugyan nem 1956-ban játszódik, de segít abban, hogy megérthessük, milyen volt az élet Magyarországon a forradalom előtt és után.

A legendásan jó ReelRock filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével november 10-én újra Budapesten. A 11. világ körüli filmturné ismét elhozza a Corvin focipályányi mozivásznára a sportág legnagyobbjait és persze az év legjobb hegymászó történeteit.SzínházA 2. OPEN Fesztiválon november 21. és 26. között az Open Latitudes 3 (az Európai Unió Kultúra Programja) és a SÍN Kulturális Központ támogatásával külföldi, a MU Színház jóvoltából pedig hazai előadásokat láthat a közönség. Többek közt a Káva, a KOMA és Molnár Csaba legfrissebb előadásait, valamint a Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt új közös színházi társasjátékát, illetve a MU szép korú civilekkel készített közösségi színházi előadását.

A J. M Cotzee regényadaptáció főhőse, David Lurie a Cape Townban romantikus irodalmat tanító professzor viszonyt kezdeményez tanítványával. A lány, Melanie pedig elárulja kapcsolatukat…Mundruczó KornélSzégyen című darabja szétfeszíti a helyi társadalmi erővonalak alkotta kereteket és éles pontossággal képes rámutatni saját európaiságunk legnagyobb kérdéseire november 28-án a Trafóban.Sport

Elő a korikat, november 4-én, pénteken 18-22 óráig jégdiszkóval, nagy bulival indítják a szezont a Jégteraszon.