Mostantól a Prédikálószék 639 méter magas csúcsán lévő 12 méteres kilátóból figyelhetjük a Dunakanyart. A Pilisi Parkerdő Zrt. új létesítménye fa szerkezete miatt remekül idomul a környezethez. A kilátó meglehetősen modern, felfele szélesedő struktúrája látogatói előtt emeletről emeletre "nyitja ki" a panorámát.

A Pilisi Parkerdő Zrt. nagyobb fejlesztései között találjuk a Dömösön, vagyis Budapesttől csupán 40-50 kilométerre, a Prédikálószék névre hallgató hegycsúcson a megye legújabb kilátóját. Túrázók nagy kedvence volt eddig is ez a pont, hiszen az egész Dunakanyar belátható innen. Ráadásul olyan szintén szuper kirándulóhelyek vannak a közelben, mint például a Vadálló kövek, Dobogókő, a Rám-szakadék, Nagymaros vagy Visegrád.

Az új kilátó felfelé építkező lépcsőzetes kialakítása miatt igazán impozáns látványt nyújt, ráadásul olyan extra szolgáltatásokkal is ellátták, mint két webkamera vagy a környék ingyenes wi-fi elérése. Bár kirándulás közben jobb kizárni az internetet, megnyugtató mankó lehet.

Dömösről a Prédikálószékre oda-vissza 8 km-es túra vár, 537 méteres emelkedéssel. Körülbelül 2-2,5 órás sétára készüljünk.