Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja. És nincs is jobb annál, mikor úgy vesszük a nyakunkba a fővárost, mintha egy pár napos nyaralásra vitt volna erre az utunk.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pedig most segít nekünk abban, hogy olyan programokra találjunk a világnap alkalmából, amelyek Budapesthez kapcsolódnak, mégsem kerülnek naponta a látóterünkbe. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünneplik a Turizmus Világnapját.

Ennek apropóján szervez a BFTK jövő keddre egy olyan rendhagyó turisztikai nyílt napot, ahol egy turista szemével fedezhetjük fel Budapest látványosságait.

Kipróbálhatjuk, hogy milyen egy TukTukkal vagy egy segwayel bebaragolni Budapestet, vagy hogy hogyan szabadulhatunk ki egy bunkerből. Megnézhetjük több múzeum kiállítását, bejárhatjuk Budapest fürdőit, a Pálmaházat vagy a Vigadót. A megújult Belvárosi Plébániatemplom is kitárja kapuit ezen a napon, a Gellértben pedig a látogatók megismerkedhetnek a fürdő történetével, és megnézhetik az uszoda galériáját, amely a fürdő megnyitásakor még téli kertként üzemelt.

A nyílt nap ingyenes, jelentkezni itt lehet.