A Budapest Poster Gallery idén szeptemberben is élő aukciót tervez.

Mindig nosztalgikus érzést kelt belőlünk, ha szembetalálkozunk a régi idők és gyerekkorunk plakátjaival, amelyek annak idején lenéztek ránk a hirdetőoszlopokról, mikor épp a közértbe indultunk. A Budapest Poster Gallery ismét plakátaukciót szervez szeptember végére, és a válogatás több mint 100 tételből áll majd. Egy központi témát is választottak, ami ezúttal a mozi lesz: a kalapács alá kerülő plakátok között több magyar és nemzetközi filmklasszikus magyar bemutatójához készült plakátját megtaláljuk, a válogatást pedig tovább színesíti néhány kereskedelmi, propaganda és kiállítási plakát is. A katalógus számos olyan, a '60-as években készült filmplakátot is tartogat, melyek mindegyike hűen tükrözi a korra jellemző stíluskavalkádot, a színek, formák és technikák gazdagságát.

Az aukció helyszíne a Brody Studios, időpontja szeptember 30-a, péntek, 17.00 lesz.

A klasszikus western is képviselteti majd magát Jákfalvy Tibor plakátjával.

A science fiction filmek sorát a valószínűleg első magyar sci-fi, Fejér Tamás 1969-ben bemutatott Az idő ablakai című filmjének plakátja is erősíti.

Szeptember 30-án számos további magyar filmklasszikus mellett Tímár Péter első, 1986-ban bemutatott szatírájának plakátja is kalapács alá kerül.

A számos filmplakát mellett lesz pár kereskedelmi plakát is.

Február óta pedig online is válogathatunk a régi poszterek között, itt lehet válogatni azokból, amiket hazavihetünk majd.

Az aukció Facebook-eseménye itt található.