Beindult a természetes szelekció és átalakulás: a kevésbé minőségi burgeresek helyébe újak érkeznek, a kedvencek sokat fejlesztenek és ez árban is meglátszódik, illetve mindenki szeretne valami extrával, kivételessel előrukkolni. Színes bucival, diétás verziókkal, allergénektől mentes szendvicsekkel, wagyuval, ázsiai hatásokkal. A Múzeum utcai első étlapja szűk, az ízek között bőven találunk egyedi megoldásokat, és árak szempontjából olyan szintre pozicionálták magukat, ami még bőven megfizethető. 1380 forintért például remek sajtburgerrel lakhatunk jól.

Nem azért első, mert ez a legelső burgerbár, hiszen évek óta másról sem szól a budapesti street food kínálat. Azért keresztelték így, mert életre hívóinak az az első vállalkozása, ráadásul egy olyan dolog, ami egyiküktől teljesen távol állt - egészen 2016 áprilisáig. A Műegyetem volt az alma mater, ám úgy döntöttek, új kihívások elé néznek. Társították a burgereket pohárból iható/ehető levesekkel és jóféle kézműves sörrel, találtak egy központi helyen lévő, mégis kicsit félreeső üzlethelyiséget, összetették a kezdő étlapot és nyár eleje óta várják vendégeiket.

Az első alapvetése, hogy jó alapanyagokból készítsenek fantáziadús, karakteres és megjegyezhető ételeket és ízeket, mindezt pedig úgy, hogy bárki, aki kíváncsi az újdonságokra, meg tudja engedni magának. Az első séfje, Ádám külföldről jött vissza Budapestre, hogy az első Burg'n'Soup-ban kiélhesse minden kreativitását. Mindennap kétféle poharas levessel készülnek: vagy édessel és sóssal, vagy meleggel és hideggel, vagy krémlevessel és klasszikussal. Mi a burgerekre próbáltunk rá, melyekből jelenleg 6 darabot találunk a menün. A normál verziók 18 dekás húspogácsával érkeznek, de bármelyikből rendelhető úgynevezett miniburger is, 550-690 forintig. Ez azoknak is ideális, akik annyira nem nagyétkűek és azoknak is, akik nehezen döntenek, hogy melyik burgert próbálnák ki.

Nekünk az abszolút befutó a klasszikus sajtburger (1380 forint) volt, ami a legjobb értelemben véve volt hasonló ízvilágú, mint egy gyorséttermes. Képzeljünk el egy ilyen standard ízt, csak friss, minőségi alapanyagokból, melyekről nem kell találgatnunk, hogy valójában mit is eszünk. Ízes, érthető sajtburger, olyan, amit bármikor szívesen elfogyasztanánk. A bajor kolbásszal, káposztával és kecskesajttal készített bajor burgert (1480 forint) most hátrahagyván, a hely specialitását, a baconnel és marinált almával készített szendvicset (1480 forint) rendeltük. Érdekes párosítás, de jól működik. Érdemes még a gourmet burgert (1720 forint) is kipróbálni, melyben aioli, rukkola, paradicsom, camembert és áfonya redukció találkozik a hússal. Köretnek csónakburgonya és a kalóriabombának is beillő bundás hagyma (300 forint) közül választhatunk. Ez nem hagymakarika, hanem nagyobb darab hagymák, sörtésztába bújtatva. Az ételek mellé a Rothbeer söreit rendelhetjük.Az elsőhöz tartozik még egy barátságos terasz, mely a Múzeum kertjére néz, és ahol csak célforgalom halad át. Akár itt, akár bent, szívesen burgereztünk náluk és bizonyára a környező egyetemek hallgatói is így lesznek vele.

első Burg'n'Soup
Cím:
1088 Budapest, Múzeum utca 5.
Nyitvatartás: hétfő-péntek 11:00 - 22:00